torsdag 4 december 2008

En underbar dag

Idag har vi haft besök av mycket trevliga, underbara, roliga, 2 och 4 beningar. Vi åt en god frukost och sedan stack vi ut på blandad träning, vad vi gjorde har jag ingen större lust att blogga om. Men det gick iaf mycket bra och jag tycker att Kina är en "Stjärna". Ha en bra helg, alla hundvänner!



måndag 1 december 2008

Paparazzin i hundsällskapet...

Måste berätta att fotot som är högst på bloggen har vår allas "Paparazzi" Annelie tagit i söndags, jättefint tycker även jag! TACK Annelie. : )

Här under är det även ett kort som paparazzin tagit på "Prinsessan på täppan"

söndag 30 november 2008

Viltspår, apportering och viltspår igen

I helgen har vi varit långlediga vilket inneburit att vi har hunnit med 2 viltspår och en apporteringsträning.


Fredagen var jag ute och lade ett viltspår som på ett ungefär såg ut så här:





Skillnaden var att jag lade vinkel vänster med tanke på vinden som var i fredags. Jag måste säga att det gick mycket bra, Kina höll sig till spårkärnan, i stort sett hela tiden, jag lade spåret litegrann som att ett rådjur blev skadeskjutet på ett gärde och sedan drog sig undan. Spåret fick ligga i 3 timmar innan vi gick det. Vinden blåste en del och det märktes att spåret flyttat sig något på gärdet där vinden kom åt ordentligt, kanske var dumt att börja lägga så men gjort är gjort.


I går hade vi besök av Annelie och Martin, resten av apporteringsgänget hade annat på "G" men vi sakna er förstås!

Vi drog i väg ner till Svensksundsvikens fågeltorn, inte en människa där. Väl där gav miljön uppslag till olika träningsmoment, men vi satsa på Linjetag på alla möjliga ställen. Kina var inte speciellt med mig först, hade en energi som var utan dess like, FULL FART! Tog extra varv vid avlämmning osv, när jag lade 2 dummies tog hon den andra, diskuterade det med Pelle och i jakten är det ju rätt för då skall den som är längst bort in, eller den som exempelvis är skadeskjuten. Men vi körde på och till slut får jag nog säga att jag fick vara nöjd, jag vet var vi befinner oss träningsmässigt när det gäller linjetag, får fundera vidare lite hur vi går vidare med dessa.

Avslutningsvis blev det massor av bus, naturen inbjöd till detta tyckte Kina och Martin.




Idag var det dags att på nytt lägga spår igen och då lade jag exakt som kartan visar. Skillnaden mot i fredags var att jag medvetet lade spår där jag vet att mycket rådjur och räv finns. För att det skulle bli lite svårare. Idag var det inte mycket vind, men fuktigt, nästan duggregnade när vi börja gå, spåret då det legat i nästan 4 timmar. Idag var Pelle även med och plockade snitslar efter oss vilket underlättade. (Han var tyst oxå ). Farten var bra, Kina nogrann men vid 2 tillfällen blev hon förledd av troliga spår efter vilt, enligt Pelle står de och trycker sådana här dagar i området vi befann oss, vilket säkert stämde. Hur som helst så ringade Kina in spåret igen vid ett tillfälle och vid det andra backade jag till spåret och där fick hon upp spåret igen, fixa båda vinklarna galant och hitta tassen återigen, Åh vad kul detta är! TACK Moa för ditt stöd och för spårförslaget!