söndag 13 juni 2010

JAKTPROVSTRÄNING

Idag var vi på träningsjaktprov som Kustens jakthundsklubb ordnade som avslutning på samträning som vi varit med på några gånger. Vi var åt Östra Ryds hållet någonstans, ny mark alltså :D
Vi var 6 ekipage som startade 3 med Dummie och 3 med vilt. För start drogs det lott om turordning, vi fick nr 2 eftersom vi körde med Dummie. Först var det ett närsök med 2 Dummie. Sedan blev det 2 vattenmarkeringar, ganska långa simturer blev det men även där fick Kina gott omdöme. Vi gick vidare för söket där det låg ute 8 Dummie, Kina hämtade in 5 st i raskt takt. Men mattas senare av och pysslar med annat, men gick att skicka ut igen för att hämta en 6:e apport. Där nöjde vi oss. Nu när jag är efterklok skulle vi nöjt oss med 5 snabba apporter. Avlämningarna är klart bättre än tidigare så jag är nöjd där för dagen, även om vi behöver träna mer på dem.
Sist ut var 2 mycket enkelmarkeringar, busenkla hälsar Kina ;)
Hälsar på "skytten" och "Domare&Sekreterare"
Vattenapportering
Fotgående
Markering
Väntar på muntligt omdöme :)
Samarbetsvilja: Arbetar bra med sin förare, men går något ur hand.
Sökarbete: Arbetar mycket bra. Använder näsan väl.Täcker området bra. Mattas något men går att skicka ut igen och hon återupptar då arbetet.
Fart: Lagom för prövning.
Uthållighet:  God, finner fem apporter snabbt. Men mattas något på sjätte. Tappar fokus.
Näsa: Används väl.
Dirigerbarhet: Mycket god. Kan med små medel riktas i rätt område.
Stadga: Bra på vatten, något lätt i baken på land.
Apporteringslust: Mycket god.
Apportgrepp: Mjukt och fint.
Simteknik: Mycket bra. Lungt och sansat.
Vattenarbete: Arbetar mycket väli vatten.
Hundtolerans: Ok.

Sammanfattande Kritik: Mycket trevlig tik. Mycket stor och god apporteringslust. Arbetar bra med sin förare. Fotgående måste tränas upp samt avlämningar. Matte kastar sej något framåt. Med mera träning kommer detta bli ett  mycket bra ekipage, med bra resultat.Lycka till!
Kan inte göra annat än hålla med kritiken, avlämningar och fotgående måste vi träna mer på. Avlämningarna är egentligen helt ok, men det är Mattens osäkerhet som lyser igenom,det är nog mer det jag ska träna på! Känns skönt att få ett kvitto var vi befinner oss, känns ännu bättre att det överensstämmer med mina egna tankar, nu är det bara att träna vidare :D