lördag 2 januari 2010

JAKT

Idag var det dags för jakt igen, enligt tradition är det ett måste att ha en jaktdag så fort som möjligt efter nyår. Vi blev ett nätt litet gäng, Pelle & Abbe  som skyttar. Moa & grabbsen, jag & Kina i drevet. Vi gick en liten backe först och hundarna stötte ut 2 rådjur som hamnade utom skotthåll. Nästa tur satte sej Abbe på pass, Moa & Pelle med hundar gick i väg. Själv skulle  jag invänta order nedåt lagården. Pelle stod på pass och Lucas & Oscar stötte ut ett rådjur som Pelle sköt, tyvärr kom träffen lite lågt samtidigt som rådjuret var i hoppet, skott nummer 2 klickade. Geväret hade frusit så rådjuret kunde försvinna, vilket resulterade i ett låååångt eftersök för Lucas & Oscar. Men framförallt  för Lucas som var otroligt ihärdig enligt utsago och därför lyckades kanonbra med eftersöket.

Foto:Moa Ågren
Själv stod jag  vid lagården och fattade ingenting, fick 2 samtal från Pelle & Moa som var ganska ostrukturerade...... tyvärr ganska långt från händelsernas centrum.
Efter all uppståndelse så fika vi en stund, sen gick Pelle, Abbe och jag, Kina ut på lite harjakt. Kina jobbade bra och hade dels ett rådjur på spåret och en hare, men haren lurade till slut Kina så det blev inget mer skjutet idag. Nu är vi ganska trötta och nöjda för idag : )

"Paris Hilton"

Harjakt i snåren.

fredag 1 januari 2010

ÅRSKRÖNIKA 2009

Årets första inlägg blir, årskrönikan : )
Första dagen 2009  var kall, så kall att det gick att åka skridskor på Dammen, Kina provade att gå på sina tassar, det var något läskigt ; )

På hal is, första gången men inte sista ; )
Januari månad ägnades bla. till  en viktigt del av vårt gemensamma liv," jakten" så det blev en hel del jakt under årets första månad: )

"Svart =ganska osynligt"

Som vanligt var fikan en höjdpunkt ; )
Men vi träffade även gänget för lite apporteringsträning !


Sysselsatte  oss även med Viltspårsträning : )


Den 25 Januari firade vi  Kinas 2 års dag : )

"Kina  6 månader"
Februari månad, ganska lugn månad men vi hann med  apportering och viltspår:)
Matten fick influensa så en del av tiden försvann i sjukkonvalecens.
Mars månad blev det mycket att göra för "Prinsessan" vi var på fotojobb hos Vidar,

Visar hur man ligger på en fårfäll förstås;)

Har fullt upp med fårskötsel i lagården, lammning på G

April månad,

Firar vi Påsk

Träffar Johannas Sting för första gången.
Vi gick vårt första Viltspår, anlag och blev godkända!
Men framför allt åker vi på Jaktinternat anordnat av Blekinge  Labradorklubb, tillsammans med Danne & Viggo



Bild på gänget efter prisutdelning.
Om ekipaget gjort stora framsteg fick de en rosett,vilket Kina och jag fick med orden : Du har jobbat så fint med din lilla tik! Hon kommer att bli en duktig apportör när hon blir rutinerad. Kul!
Maj månad,  gick vårt första Viltspår ÖKL i Malmköping och fick ett 1:a pris.

 Åkte på Jakt Elmia med vänner!
Juni månad,   vi tränar på med både apportering och viltspår & firar midsommar förstås.
Juli månad,  Lilla Retrivermästerskapet vi startar i Novice klass, går inte speciellt bra, besviken på mej själv att jag inte anmält oss till Dummieklass. Startar dagen efter på Vilstpår i Vånga, lång väntan vid bilen, stekhet dag, en trött Kina gör att vi inte går för fulla muggar som vanligt utan får ett 3:e pris. Inser efter denna helg att det bara är att ta nya tag!
Augusti månad, blir det mycket träning, speciellt med passivitet på jakt,  fotgående mm. Gåsjaktspremiär förstås som gör att vi får många tillfällen att träna passivt!


I slutet av augusti sköts det första Vildsvinet av Kinas husse, självklart gav vi oss ut för att kolla in det trots att kl var över 22:00 på kvällen ; )
September månad, deltog vi återigen på ordinarie Viltspårsprov i Nävekvarn anordnat av SSRK,  det ett otroligt välordnat arrangemang. Vi kunde nu även  gratta Moa &hennes grabbar till SVCH. Kina fick sin andra 1:a.
Den 20 september åkte vi till Malmköping och gick ett Viltspår för Ola Malmbäck, det gick som tåget och Kina tog sin sista 1:a och blev därmed SVCH. Olas skriftliga omdöme: En tik som spårar perfekt!

Oktober månad,  mer träning och mer jakt : )

O framförallt ÄLGJAKTSPREMIÄR
Dagen efter älgjakten åkte vi i väg på en välbehövlig semester till Thailand, Kina fick bo hos daghusse &dagmatte, gick jättebra förstås!
November - December månad, mest jakt och social träning inte speciellt mycket apporteringsträning av olika anledningar, mest mattens hälsa!

Jaktfot med husse, som vill ha Kina på höger sida, inga problem!
Under all jakt och jaktträning som vi ändå varit med om  har Kina utvecklats enormt under året, hon är en fena på att stöta Rådjur och nosa upp harar, ställer sej sedan still och inväntar skott, vad våra mål blir för 2010 har jag ännu inte bestämt. Självklart kommer vi träna apportering men om vi överhuvudtaget ställer upp på något jaktprov är  oklart ; ) Främst siktar vi nog på att Kina skall vara redo för praktisk fågeljakt till hösten.

TACK för det här året alla hundvänner hoppas vi får ett givande år !!

Men det får man ju alltid bara genom att få njuta av livet tillsammans med "Prinsessan" ; )