lördag 21 februari 2009

VILKEN UNDERBAR DAG

Ingen har väl undgått min längtan ut i skogen för att träna under min Influensaperiod och idag kom vi äntligen ut igen. Kina och jag plockade upp Moa & Oscar för att åka vidare till Drömgruvan. Underbar natur med härlig vinterterräng, solsken , toppensällskap en sån här dag klagar man inte på : )

Väl framme fick jag lägga ett spår åt Oscar vilket var intressant eftersom jag aldrig gjort det tidigare. Moa fixade apporteringsövningar.
Sen gick vi över sjön så at Kina fick busa av sej lite överskottsenergi efter dessa två lugna veckor medan Mattarna fikade.

Härligt att komma ut och springa av sej lite, full fart över sjön : )

Dags för apporteringsträning, Oscar började att jobba vilket var bra eftersom Kina blir stärkt av Oscars arbete. Sen blev det Kinas tur, Moa hade lagt upp träningen i form av 3 stationer Dirigering, Markering och ett litet Sök. Mellan dessa arbetade vi , mycket bra med transporter emellan för Kina, vid ett tillfälle mellan Dirigering och Söket försökte Kina dra på egen hand men då blev det att backa och gå om sträckan, ingen belöning för dåligt fotgående.

Sammanfattningsvis gjorde Kina ett toppenjobb idag, varav flera avlämningar i handen, det är så himla roligt när man ser att de små delarna vi jobbat med tillsammans börjar blir en helhet. Kul träning som avslutades på bästa sätt genom att Kina hämtade den 3:e Dummien på söket av 4:a och dessutom lämnade den i handen, bättre kan det inte bli för dagen!






fredag 20 februari 2009

KINA BUSFRÖ

Ja Kina märker ju att Matte inte är fit for fight nu när det gått så lång tid snart 2 veckor, så har lilla madame lagt sej till med lite olater! En sak är säker, för att hålla lilla madame på mattan krävs att man alltid är konsekvent annars får man som liten hund för sej att kontrollera hur mycket som går att göra innan man får bannor!

Oskyligt att lägga sej i soffan kan det ju vara eller hur! Eller tex dra ut massa kläder från sovrummet, eller gå och kolla vad katten gör kanske man kan sätta i gång ett bus med honom, eller apportera lite vedpinnar för att ligga och tugga på dem.

Lite aktivitet behövs verkligen Kina är understimulerad just nu helt klart! Hennes Matte måste komma i gång nu!! Hoppas att vi kan träna lite i helgen ett litet kort pass iaf!!

måndag 16 februari 2009

INFLUENSAN har tillfälligt tagit mitt liv : (

Ja så är det, idag har jag varit hos läkare och fått veta att jag har fått Influensan som jag typ fattat själv utan att betala 150 kr, men ja jag behövde ju bli sjukskriven eftersom jag har 38 graders feber ännu, men ja det är iaf inte 39-40 grader längre, det är ju bra! Kina får nöja sej med små promenader med Matte, några längre med sin Husse. Zorro hänger med för det mesta förstås.















Men självklart sköter hon ju sitt arbete i lagården varje dag, dom små lammen behöver ju kel och gos av en svart labrador! Först var de lite rädda för Kina men nu förtiden så hoppar lammen upp på foderbordet för att hälsa på henne.

Jag hoppas jag är frisk till helgen men det ska jag nog vara. Då får vi ta tag i lite aktiviteter igen!

Ni som har sportlov ha en skön vecka!!