måndag 22 mars 2010

JAKTTRÄNING DRÖMGRUVAN

Åkte i väg och tränade i lördags som vanligt, färden gick  till Drömgruvan  eftersom det var riktigt bra att träna där helgen innan.  Först fick Kina ett dolt sök med fyra tennisbollar, men det fanns även två dummies utlagda tänkta för linjetag.  Ett av linjetagen låg nära söket, så den dummien hämta Kina som att den låg på söket. Det var länge sedan vi tränade sök, förutom helgen innan. Kina var lite småloj och var inte speciellt fartig. Men hämtade in tre tennisbollar samt linjetagsdummien. Mitt i söket fick hon hämta in  dummien som låg kvar som linjetag. Funderade varför Kina var lite märklig och med mindre fart än vanligt, men avlämningarna funkade bra  iaf.
Med tennisboll men inte med sin "vanliga" fart!
Påväg in med linjetaget.
Åskar fyllde 3 år och bjöd på mumsigt fika, TACK!!! Kina fick vara passiv under tiden Åskar genomförde sitt sök och efter fikat fick hon några ytterligare apporter ute på samma sökområde igen, nu  med bättre hastighet. Vi avsluta träningen när det gick bra : ).
Under gårdagen började Kina löpa, så där fick jag svaret på vart hennes beteende kom ifrån.  Men det var lika bra att det starta för nu kan jag betala för Jaktinternatet i Blekinge, var lite osäker på om vi skulle kunna komma iväg.
Tillägg: Nu har jag fått veta att det är väldigt få anmälda till jaktinternatet, oklart om det blir något : (, är det någon som vill med så är det fritt fram att anmäla sej, oavsett retriverras  ; )
"Prinsessan : )"