söndag 3 maj 2009

LÅNGLEDIG HELG!

Har varit långledig denna helg vilket har varit kanonskönt, vi har hunnit med en hel del. 1:a maj åkte vi till skogen med Moa & Oscar, Ickan, Isac & Ubben. Mycket trevligt!!!
Tanken var att träna vattenapportering, så vi stack till trevliga Sörsjön som har oändligt många träningsmöjligheter när det gäller vattenarbete.
Lite störning fanns det runt oss hela tiden av 4 st Canadagäss.
Mycket av vattenarbetet genomfördes som så att en av oss stod på andra sidan av viken och kastade markeringar till det par som skulle arbeta. Ickan med hund och barn tittade på samt hjälpte till med lite kasthjälp, TACK!
Ickan & Isac: )
Moa & Oscar, vilka fräschingar ; )
En arbetande Oscar har hämtar en vattenmarkering!
Kina fick även hämta en vattenmarkering bakom en stor sten, inga problem med att markera där, annars kan det ju bli lite svårt eftersom dummien hamnar dolt.
Här kommer en dåra med dummie i full fart, inga problem med att hämta markering bakom stora stenen!
Svåra och lättare markeringar hämtades av Kina, inga direkta problem, men det finns ju delar att finslipa på! Ett litet mindre sök lades även i vattenkanten, även detta löstes på ett bra sätt.

Avslutningsvis visade Moa mej hur man kan börja träna vattendirigering med Kina, 3 tennisbollar kastades ut på rad, tanken var att Kina skulle hämta dessa i tur och ordning, nu är ju Matte inte så snabb så tyvärr, hann jag inte blåsa närsöks signal, vilket gjorde att Kina tog tennisboll nummer 2 först, för att sedan ta 1:a bollen, för att sedan ta den 3:e och sista tennisbollen.

Som avslutning hade jag lagt en dummie på vägen ner mot sista vattenarbetet, jag ville träna transport till den och sedan skicka Kina på en dirigering, när vi gick tillbaka. Moa & Oscar fick gå före för att ha koll på dummien ifall Kina skulle knalla så att inte knall belönas. Men det gick hur bra som helst, en nöjd Matte avslutade träningen. Underbart väder och underbara vänner : ).

Om ni vill läsa om internatet vi var på gå in på blekinge labbeklubbs sida och sen se under reslutat!! http://www.labradorblekinge.com/