fredag 9 januari 2009

Apporteringsträning

I dag träffades Danne med flock, Moa och jag för att träna lite, vilket passade mej utmärkt eftersom jag jobbar hela helgen typ 22 timmar! Inte mycket kvar då av dagarna.
Kina har ju då börjat löpa i veckan, jag förträngde det ett tag men jaa.... det är så det är, nu är inte löpet nåt större problem eftersom Kina är ungefär som vanligt, bara något tröttare vilket inte gör så mycket.

Vi väntade till sist för att inte störa mer än nödvändigt, vilket verkade funka. Jag kastade 2 Dummie mot Kina när hon satt på stanna kvar och senare gick vi lite slalom vid Dummies som hon var tvungen att nonchalera, funkade bra. De som vi gått slalom runt fick Kina hämta på Dirigering, hon var otroligt lyhörd och följsam, noggrann med att hålla kontakt med mej för att se vad som skulle göras.

Vi tränade lite med avlämningar och Kina fick som avlsutning även hämta 2 markeringar. Vi tränar vidare och förhoppningsvis får vi till delarna till en helhet under året!



tisdag 6 januari 2009

Sista lediga dagen....

Idag var det sista lediga dagen, därför var det bäst att utnyttja den på bästa sätt, bestämde mej för att lägga några viltspår igen. Eftersom jag jobbar helg och då har lite lediga dagar emellanåt då. Kina och jag gick ut på en morgonpromenad för att "reka" läget lite, med oss följde förstås Zorro. Med tanke på blåsten jag fundera lite var vi skulle gå, men en sån härlig dag som det var med snö och sol, insåg jag ännu en gång att vi bor på ett av de bästa ställen som finns. Tänk att bara kunna gå utanför dörren och sen kunna välja fritt var man vill gå. Se bilder som följer:

Efter vår naturpromenad var vi i lagården och kolla in nyfödda lammet som nu är några dagar. Efter detta fick Kina gå hem för att jag skulle kunna lägga ett viltspår, Moa säger ju att det är upplevelser som räknas därför måste ju även Kina få en upplevelse!

Spåret lades på ett ställe där det inte skulle bli motvind. Med 2 vinklar och 2 bloduppehåll, lite finurligt lagt tror jag, ett rådjur som blivit skadeskjutet och sedan dragit sej inåt mellan träd och granar för att inte synas. Liggtiden blev ca 4 timmar, temperaturen steg en del och låg på -+0 när vi gick spåret. Mot ca -4 när jag lade det.

Det var ett tag sedan Kina gick viltspår men gick spåret lika lungt och metodiskt som tidigare, lyfte nosen enbart 2 gånger från spårkärnan, detta var vid bla. ett ställe där jag tyvärr trasslade in mej lite. Farten var bra, inte för fort. Dags att ytterligare försvåra graden av viltspåren!

söndag 4 januari 2009

Kall träningsdag

Idag när vi vakna stod termometern på -15 grader, länge sedan det var så kallt här! Planeringen var att träffa träningsgänget, vilket vi såg fram emot eftersom det var längesedan. Vi åkte till ett ställe där Kina och jag aldrig varit tidigare, verkade mycket bra faktiskt funka att göra det mesta. Jag hade bestämt sedan tidigare att vi inte skulle göra så mycket, framförallt gällde det idag att hundarna inte fick bli kalla. Därför delade vi upp oss i mindre grupper eftersom vi även hade med Pia & Hera idag.

Kina var passiv medan Moa kastade markeringar åt Danne & Viggo.

Men även passiv när medan teamet Moa & Oscar jobbade.

Sedan genomförde vi själva övningar som jag tidigare gjort på hemmaplan, dels kasta Dummies mot Kina när hon sitter kvar. Behöver jobbas med mer!

Vi gick vidare till träning med att Kina sitter kvar och jag går ut och lägger en Dummie, jag går tillbaka till Kina och vänder om går bort från Dummien, vänder tillbaka och går mot Dummie för att sedan skicka Kina när hon är uppmärksam. Sista genomförandet gick kanon fick en sittande hund framför mig med Dummie i munnen, perfekt avslut! Därav stannade vi där!


Kommentar om gårdagen jakt Bäst jag skriver att Kina var mycket duktig! Hon sprang omkring och jagade med Lucas, för att sedan självmant söka upp mig och gå jaktfot en stund för att sedan jaga igen. Mattes duktiga tjej! (Är du nöjd nu Moa?).