måndag 5 april 2010

TRÄNING PÅ SVENSKSUNDS GÅRD

Kina på söket!
Träning utan störning av andra hundar fick vi satsa på under Påskhelgen, med tanke på att Kina är i slutklämmen på löpet. Men det gick ingen som helst nöd på oss ; ) Vi gick en lång kämpig promenad på strandängarna, rejält blött. Vi tog oss fram till en backe med lövskog, där ett sök med dummies lades ut på varierande ställen, uppe på sten, i en rishög, uppe på stubbe mm.Hittade även ett brett vattenfyllt dike, perfekt att skicka dirigering över. Kina fick hämta in 3 dummies, sedan blev det en dirigering över vattenfyllda diket. Inga  som helst problem, full fart över det. Sedan hämtades resten på söket in, inga konstigheter, perfekta avlämningar. Fortsatte vidare med fotgående upp till utsiktsberget.
Underbar utsikt, isen ligger fortfarande kvar;)
På hemvägen fortsatte gången jaktfot med att få springa fritt och inkallning. Droppade även en dummie utmed vägen, som Kina sedan skickades på ca 150 meter  bort, full fart ut och lika snabbt in! Vilken PRINSESSA!
Lååång dirigering : )
Vi har även hunnit med att gå ett viltspår, som låg natten mellan påskdagen och annadagen, givetvis kom det snö. Men det var varierande mängd snö i viltspåret, bloduppehållet var heltäckt av snö, så där var det vissa svårigheter, men jag visade på efter bloduppehållet. Trots ett långt uppehåll över vintern så är Kina otroligt säker i spåret, snöfallet som kommit gjorde det lite svårare, men det var bara bra för då fick "Prinsessan" sakta ner lite på farten.  Mycket beröm blev det vid spårslutet och mumsig belöning=)
Kina & jag efter ett första viltspår nov 2008