söndag 26 juli 2009

ÖKL VILTSPÅR I VÅNGA

SSRK höll i ordinarie viltspår i dag i Vånga och någonstans ut i skogen. Vi var anmälda till detta och hade startnummer 20, chipkontroll gratis karta och programköp för att sedan åka vidare till ett stopp där vår domare skulle plocka upp oss. Nummer 17- 20 dömdes av samma domare vid namn Håkan Hedekäll en mycket sympatisk man som ingav respekt och var otroligt mån av ekipagen. Pga sjukdom ibland domare kom det till ytterligare ett ekipage i vår grupp. Mitt och Kinas spår låg längst bort och vi fick gå sist. När det blev vår tur hade klockan hunnit att bli halv 12. Det var riktigt varmt i skogen, jag hade under förmiddagen låtit Kina ligga på en kylduk samt gett henne vatten (bilen stod förstås i skuggan). Allt för att förbereda inför vår start.

Start och sträcka 1 var inga problem men vid första vinkel stod Kina med nosen i spåret men vänder helt om i stället för att fortsätta följa spåret därför kommer vi helt fel. Domaren tar tillbaka oss när han ser min bekymrade min.... jag tänkte att här kan omöjligt spåret gå! Fortsättningen går utmärkt ända tills sträcka 3 då är Kina trots vattning helt slut i huvudet och får flera tappter som hon visserligen reder ut men detta är inte alls likt hennes spårteknik. Vinkel 3 ringas in men på sträcka 4 blir det ännu en gång ett tappt. Men med skottprövning får Kina lite ny kraft och kommer igen. Vinkel 4 och spårslut ringas in. Vi kommer i mål och jag är mycket nöjd med dagen trots att vi åkte hem med ett 3:e pris. Kina och jag fick muntlig beröm av domaren, han tyckte att jag var lugn och att Kina litade på sin förare, hon hade även ett lämpligt tempo vilket känns mycket bra. Dagens viltspår verkar ha varit tufft för flera ekipage flera av dem fick bryta eller fick en 0:a.

Jag tänkte över vad Pelle sa till mej i går att jag måste gå in i våra aktiviteter med rätt mentalt tänk, inte för att man lär sej över en natt men det är väl värt att tänka på. Det ska vara roligt att åka i väg inte ångestfyllt så nu tränar vi lite till och anmäler oss på nytt igen, tackar även för uppmuntrande kommentarer från vänner : )