lördag 20 juni 2009

MIDSOMMARTRÄNING

Äntligen fick Kina träffa Oscar igen, idag blev det lite träning ute hos oss! Idag var det dags att träna lite med vilt, Kina fick börja med 2 vattenmarkeringar en lite synligare och en som hamnade längre in i vassen. Gick ganska bra tycker jag, fast vi har ju lite mer att träna på med avlämningar och att Kina skall hålla kvar lite längre vid vattnet. Moa lade ut en kråka som Kina senare skulle få hämta som en dirigering när det gått en stund.

Efter detta rodde Moa ut med Oscar i båten för att kasta vattenmarkeringar åt oss. Första markeringen kom bakom vassen och nästa markering hamnade i vassen. Båda gick bra tycker jag inga konstigheter,
vi får träna vidare med avlämning vid vatten.

Efter vattenmarkeringar för Kina var det dags för oss att ro ut och kasta markeringar åt Oscar, som den duktiga kille han är så skötte han sina uppgifter galant.
Kina fick hämta kråkan när vi varit ute på sjön en stund, lite krångligt med greppet. För att få lite bättre fart på Kina gjorde vi så att Moa höll Kina sen fick hon med sej kråkan för att springa in till mej på inkallning, lite bättre fart blev det.
Vi gick vidare till kohagen, Moa fick agera kofösare, ännu en merit att ha med på CV när det är dags att söka jobb : )
2 enkla landmarkeringar, varav markeringen med kråkan var en rejäl knallning men det tar jag just nu hellre än att Kina inte tycker om svartfågel. Sen avslutade vi med en längre dirigering med kråkan. Det blir att träna med vilt nu för att få fart på viltapporteringen framåt LRM och sjöfågeljakter.

fredag 19 juni 2009