lördag 5 december 2009

GRK Retrieverträning


Idag fick vi äran att vara med på de "Gyllenes" retrieverträning utanför Linköping, närmare bestämt i Slycke. Vi plockade upp en "blond" tjej och hennes hundar, dom hade stenkoll på vägen sas det ; ) Men vad hände.... en "liten" felåkning gjorde att vi blev en halvtimma sena. Men resten av träningsgänget väntatde, så vi fick vara med från början.

Började med lite lydnadsövningar, kontakt och inkallning, tydligt var det att Kina och jag inte tränat speciellt mycket på länge allt är verkligen färskvara. Men nu är det bara att ta nya tag efter semester och sjukdom, nytt jobb osv.
Efter lydandsbiten blev det enkelmarkering, markerar gör ju Kina bra, lite småloj påväg in. Efter enkelmarkeringen, var det dags för dubbelmarkering, jag lät Kina se båda kasten, valde sen att skicka Kina på linjetag på första kastet, ett bra linjetag belönades med att få hämta andra apporten. Funka helt ok!

Sedan blev det lite krångligare, kast skedde från 3 punkter, 3 hundar stod på rad för att sedan skickas mot ett av kasten i turordning, Kina är van att Moa kastar och tyckte det var konstigt att inte få hämta det Moa kastat, bra träning men Kina var lite låg här, efter kasten fanns linjetag utlagda på linje bakom oss, valde att inte skicka Kina på nåt sånt.
En omgång kast till, Kina skulle hämta apport hos Moa men gick inte rakt ut utan stack i väg åt annat håll, inte OK. Jag avbröt och inget mer jobb där inte utan passivitet i stället.

Senare skulle apportkastare användas, jag valde att hänga med för att träna passivitet även vid skotten, dessutom kastade jag apporterna, nyttig stadgeträning för "Prinsessan" Som avslutning efter skotten kastades markering i skogen till alla hundar som fått skott, jag valde att Kina fick hämta en markering, glad över att hon inte var låst  mot den plats där det tidigare varit skott.
Efter träningen när vi kom hem kröp Kina in i sin bur o sov sött. Det var mycket nytt, många "busar"  ny miljö, okända hundar, bra helt enkelt = )

Paris Hilton är mattes stjärna ialla fall : )