lördag 27 december 2008

Julhelgen över..


Nu har vi överlevt julhelgen... det har faktiskt inte varit så svårt, vi har haft en lugn skön helg. Kvällen innan julafton hade vi lilljul med julklappshazard, mycket trevligt, Matte vann ett pip vildsvins djur i latex för hundar, till Kinas stora glädje, bästaste saken hitills! Julafton blev det frukost i lugna tecken, Albin och Emilia var här, Kina fick en julklapp, Frasse fick julskinka.


Resten av julafton tillbringades sedan hos Pelles föräldrar, god mat och trevligt umgänge. Tomten dök upp och Kina försökte skälla ut honom men det gick inget vidare.

Juldagen fortsatte i matens tecken men vi gick även ut och var med för att titta på när Grimm skulle prövas lite grann, Kina fick gå i koppel först för att sedan gå jaktfot. Allt gick bra och en hare blev skjuten. På kvällen var vi hos Pelles syrra & man och deras barn och körde lite Guitarr Hero, de har bott i torpet hela helgen.

Annadag Jul blev lite jakt oxå, i liten skala 2 skyttar och Kina och jag gick i drev, vi såg sammanlagt 5 harar, några rådjur och spillning efter vildsvin. Men inget blev skjutet, Kina gick både jaktfot och var lös, samt att jag körde kontaktövningar med henne hela tiden, inkallningssignal osv. hon var jätteduktig på att söka kontakt med mig förutom en gång då hon hade korn på en hare.

Efteråt fick vi Kalkon i grannhuset vilket smakade toppen, summan av kardemumman en skön helg med massor av mat och dryck, lite hundträning och mycket frisk luft.

Nu ser vi framåt mot nya året 2009 och vad detta kan föra med sig!


onsdag 24 december 2008

måndag 22 december 2008

Varit hos tjocka släkten!

En hel helg med tjocka släkten för Kina har det varit, tänkte att det skulle vara susen, och att framförallt att Kina måste socialiseras mer. Blir mycket hemomkring med kända tvåbeningar och fyrbeningar, vi måste ut mer!
Först ut var vi hos min mamma, som Kina fattat tycke för trots att hon är otroligt hundrädd och inte är speciellt förtjust i hundar, där tillbringade vi några timmar på lördagen i en 3-rummare. Samt gick en runda på stan, massor av nya spännade dofter ;)

På lördagkvällen var vi bjudna på Badtunnefest hos min storebror med familj, totalt 25 personer som var där, Kina var en partypingla till kl 02.00 då övriga i hennes flock var totalt slut och gick o lade sig, sista badet i badtunnan togs halv 4 sägs det, då sov vi gott, trots att vi sov i ett öppet rum gjorde inte Kina en min när sista gästerna gick, gött! Enda som hon skällde på kl 08.00 söndag morgon var min brorsdotter Erika som kom ut i vit pyjamas till toa, åhh spöke!

Sen bar det på söndagen iväg till min pappa med sambo för att fira lite mer jul, där var även min andra bror med familj. Där passade vi på att träna lite Kina och jag.... Pelle kastade Dummie och peppra till slut Kina som visa bra stadga!
2 markeringar kastade Pelle oxå, första avlämningen var sådär lite trams med ärevarv eftersom vi hade publik, men nummer 2 var ok därför fick det vara bra där. Ny miljö och löst folk ;)

Pappa har skaffat en Norsk skogskatt " CHILI"


Nu är vi väl hemma igen och skall fixa lite inför lillejul hos oss i morrn med julklappshazard osv. skönt att vara hemma helt enkelt! Skönt att helgen är avklarad, och att allt gått så bra med Kina : )