lördag 23 maj 2009

ÖKL VILTSPÅR

Idag åkte vi iväg till Hökärrstugan utanför Malmköping. Nu var det dags för att starta Viltspår i öppenklass. Även denna gång ett rörligt spår, dömde gjorde Ola Malmbäck (Viltspårsdomare för Sörmlands Taxklubb). Precis efter uppsparken.
Kina tuffar på som en liten vessla ; )
Spåret gick väl trots att vi inte tränat nåt sen vi gick anlagsspåret, vi har ju tidigare tränat öppenklass spår utan återgång, men detta spår var det första med återgång som Kina fick gå.

Tog snabbt an spåret och ingen tvekan att gå fram första sträckan. Blev störd av vilt ett flertal gånger som troligen gick runt i ringar, hörde även ett stort knak så vi hade troligtvis en älg i närheten. Gick även förbi en tjäder som däremot inte störde Kina i hennes arbete.

Vinkel 1,3 och 4 samt spårslut klarades med ringning, Vinkel 2 med återgången klarade Kina utan tvekan, övriga sträckor gick mycket bra. Skottet var inga problem, arbetstempot var lämpligt. Kina arbetade självständigt under spårandet.
Spårtid var 24 minuter poängen vi fick blev 37 poäng.

Vi fick vårt 1:a pris i Ökl, Viltspår.

Allmänt omdöme: En ung tik som blir lite störd av vilt på flera sträckor. Hon klarar dock ut uppgiften.

Med oss hade vi även Moa med hennes grabbar som båda tog 1:or med fullpott!! Stort grattis till er och tack för resesällskapet, mycket kul att åka hem med 3 st 1:or bak i bilen!!

torsdag 21 maj 2009

Elmia Game Fair

Färden idag gick till Jönköping och Elmia för årets jaktmässa. Ett trevligt arragemang med mycket folk, massor att titta på och en hel del skott. Ett gruppfoto var svårt att få till hundförarna eller hundarna såg lite smågalna ut på varendaste kort, men vyn var iaf fin Moa!!!


Kina och jag började med att ställa upp på Elmia apporterings cup. Vi fick tiden 1.03 som inte var någon vinnande tid, men arbetet Kina gjorde var toppen! Vinnande hund vann med tiden ca 50 sekunder.
Kina i bassängen full fart ut! Vi ställde även upp på en hinderbana där hunden skulle lyfta 5 st Dummie utmed banan och föraren skulle ta hand om dem vägen fram, eftersom jag egentligen hatar hinderbanor så tog jag det säkra före det osäkra och tog det väldigt lungt så den tiden blev väl 1,51 : ). Det hundekipage som vann fick väl tiden 38 sekunder ; ).
Utomhus gick bra att hålla till men inne i visningshallarna var det lite väl trångt emellanåt när man hade hund med sej. En del människor bryr sej ju inte alls om att se var de sätter fötterna. Så vill höll oss mest utomhus, kolla lite uppvisning med SSRK rena vilda västern!!!
Sen var det ju kul att kolla rasparaden osv. Kebab med vildsvinskött var inte fel den heller. En härlig dag med fullt av aktiviteter, skott, social träning, och härligt väder och sällskap!! Tack gänget för en trevlig dag!
Rasparaden ; ) Retrivers förstås!
Trötta verkar det som orken verkar vara som bortblåst ; )

Oscars gos med sin bästa Matte!

Tillägg: Husse var tvungen att köra apporteringscupen, mot Mattes tid, men där gick Husse bet, han förlora med 1,04. ; )