lördag 12 december 2009

JAKT


"Paris Hilton"
I dag var det jakt på programmet, Svensksunds jaktlag var ute i full fräs. Men vi saknade förstås några av Svenksunds drevgäng, Moa o grabbsen  som är på resande fot ; )
Kina var lite het i början och fick gå kopplad och jaktfot. När hon lugnade sej fick hon gå lös och efter en stund fick hon jaga. Vilket hon gjorde riktigt bra, började med att stöta ut 2 rådjur, men tyvärr var ingen skytt placerad åt det hållet. Grimm var också med och drev 1 rådjur, det gick för fort så skytten som fick det rådjuret framför sej kunde inte skjuta.

"Grimm & Janne"
Vi fikade förstås, men gjorde en paus i fikat för att jaga lite till : ) 

"Felix & Tommy"

"Jaktledaren-hungrig"
Nästa drev vi gick hoppade ett rådjur fram ca 20 meter framför oss, jag släppte Kina på det och hon drev ut det jättefint mitt framför hussen, som hade perfekt skotthåll, men vad gör han då?? Joo sitter och pratar i telefon, hmm vilka skyttar vi har, drevet är det inget fel på iaf.
Vi gick en såt till och här drev både Kina och Grimm fram rådjur men inte åt det håll vi hade skyttar, lite begränsat vid utsiktsberget eftersom det är naturreservat där och lite folk var ute på vandring.

"Kina fick springa o möta hussen"
Även om det inte blev skjutet nåt så är jag otroligt nöjd med Kinas arbete i dag, lungt och metodiskt, noga med att ta kontakt med mej. Lyssnade otroligt fint på inkallning och kom i raketfart, gick jaktfot när jag sa till henne och var en allmänt trevlig hund : )
Det är min Paris Hilton det : )