torsdag 12 november 2009

SVCH reg.


Kina har tagit sin sista 1 ÖKL i Viltspår, stolt matte : )

Nu har Kinas viltpårchampionat blivit registerat i SKK Hunddata också! Det blir väl till att fira lite i kväll för Kina (hunden inte landet).

söndag 8 november 2009

ÄNTLIGEN JAKTTRÄNING

I dag var jag såpass pigg att vi stack ut i skogen och tränade lite apportering med Moa och hennes grabbar, kul eftersom det var ett tag sedan vi var ute. Kina har ju tappat en del eftersom träning är färskvara. Konditionen har blivit klart försämrad, men den tränar vi snabbt upp igen. Härhemma blir det ju konditionsträning gratis eftersom det är mycket terräng.

Vi åkte till ett nytt ställe vid Drömgruvan där vi inte varit tidigare, bra miljö med hinder eftersom det var lite kuperat, viltgångar, pors mm. Syftet var att träna jaktlydnad eftersom den behöver fokuseras på, därför körde vi dirigering på minnes markeringar, en Dummie kastades i olika riktningar som Kina fick titta på. För att sedan få apportera den som kastades först, jag lade även på närsökssignal, vilket jag inte använt på länge, Kina verkade lite mer taggad på signalen. Lite korrigeringar med stadgan krävdes men miljön var toppen toppen! Efter en välförtjänt vila körde vi samma övningar en gång till, jag är hyfsat nöjd med Kinas arbete. Avlämningar får vi fortsätta att träna hemma, ibland funkar de ute i naturen men oftast droppar hon. Men vi kämpar på ; )

Moa filmade med sin nya "brackiga" telefon ; )

Vildsvinsjakten här hemma visade gav inga vildsvin, däremot sköts en skabbräv och de vill vi ju ha bort så det var ju toppen!