lördag 13 februari 2010

VINTERMYS O JAKTTRÄNING

Idag tog vi en sväng till Kolmårdskogen, närmare bestämt Drömgruvan. Här var allt härligt vintervitt och snötäckt. Skulle gärna haft klarblå himmel men nu var det inte så men vad gör det, bara att klä sej rätt lixom = ) Hundarna fick ta ett härligt snörace, men givetvis blev det även lite jaktträning! Jag håller på att lära känna en ny sida av min lilla prinsessa och jag måste säga att jag gillar Kina (hunden inte landet). Just nu känns det som en bra plan att faktiskt inte ha nåt annat mål än att bara vara och känna ett lugn i det = )
En mysig koja i skogen
"Prinsen"
"Prinsessan"
Is-race
Vinterväg
Tyngd av snö

söndag 7 februari 2010

JAKTTRÄNING I MEM

Idag var det dags för jaktträning i Mem igen, Moa hade ett nytt ställe på gång. Det visade sej dessutom vara perfekt, under gårdagen hade nostalgitraktor klubben hållit till där och avverkat i skogen. Vilket innebar att det var ordentligt plogat  på stora områden det fanns även bra snöhögar att utnyttja. I skogen fanns perfekta körvägar,   högar med avverkat virke låg upplagt på den plogade planen.  Med andra ord fanns det flera olika områden att träna på! Något som vi inte är bortskämda med nu i vårt snötäckta landskap. Kina fick sitta och vänta i bilen medan Åskar startade upp. Sen blev det hennes tur när Åskan hade  gjort ett kanonbra arbete! Vi använde körvägen upp i skogen och utnyttjade vägen till transport mellan markeringskast under vägens gång.

Kina visade bra stadga, men viktigast av allt är att vi tagit ett STORT kliv framåt vad det gäller avlämningar,  idag visade Kina verkligen att hon vill lämna av Dummien i hand och ökade även farten in! Inte bara en gång utan flera! Jag måste säga att jag är så otroligt nöjd och glad över det =) Avlslutningsvis på körvägen  lades en dirigering  ut och Moa stannade kvar i området som lite stöd för Kina. Inga problem där heller, förutom att jag hade hängt en dummie på en klyka i ett träd som Kina först kikade på men genom att ta ett steg framåt gick det bra.

Sen fortsatt transporten ned mot plogat område, där en störningsmarkering kastades  mot en rishög under transporten, jag satte Kina ner för jag vill inte att hon knallar. Kina hämta in Dummien OCH lämnade i hand : ) Sen blev det dubbelmarkering i snön, första markeringen gick bra, men när Kina skulle ut på den andra höll inte huvudet ihop riktigt, så hon fick inte hämta nr 2. utan fick ett nytt enkelkast.

Till slut skulle Kina få en dirigering på högen med avverkat timmer, vad jag inte tänkte på var att Kina aldrig varit uppe på en sån hög, vilket visa sej tydligt hon sprang runt och  vågade inte ta sej upp. Hon fick vila lite i bilen för att sen komma upp och ta sej över med Matten. För att avslutningsvis få en markering på timmerhögen.  Hon hämta Dummien men vi får nog miljöträna hemma lite på timmerhögarna ; )
Full fart ut inga tassar i backen!
Kina gjorde Matten löjligt glad idag  : )


=)))))
Kontakt med Matten men vi är ju inte på någon lydnadsplan ; )
Lite spring blev det oxå i körvägarna som avlsut!! Härligt tyckte Åskan &Kina
Nu ligger Kina här brevid och snarkar, för henne var det en riktig mental träning idag! Jag är så nöjd med  min Prinsessa "Paris Hilton" efter idag =)))))