lördag 13 juni 2009

UTE TILL SKOGS....

Var vi idag, vi fick hänga på Annelie& Martin, Lena& Millie. Vi samlades hos Annelie i Herstaberg o ja... jag hittade faktiskt dit fast det är typ ett år sedan jag var där : )

Vi åkte vidare i 2 bilar till Rolandsjön, vi fick vara ensamma där förutom ett gäng knott, som ätit upp halva min skalle! Men men det får man visst tåla....
Vi rekade lite när vi kom dit, vad det passade att ha för upplägg, det blev , markeringar på land och ett stort sök, dirigering och till sist ett närsök.
Först fick alla hundar markeringar, Kina och jag fick 2 st, en som kom lite halvt osynligt, men det var inga problem, markeringsförmågan är det inget fel på. Den andra var mer tydlig, ut och hämta och in igen. Sen var det dags för söket, Martin och Millie fick börja, jag fota och Kina fick vara passiv.
Sen blev det vår tur, Kina hade förkärlek till sina Dummies som är vittringsmedel på, med lukt av fasan. Hon hittade Dummie men bytte när hon sprang över dem som vi har preparerat med doft. Det kanske inte var så smart att lägga ut blandat på söket, Dummie med lukt och Dummie utan lukt. Men å andra sidan så får ju inte byte ske ute på söket, där fick jag nåt att bita i. Jag gick ut i söket för att se vad Kina höll på med eftersom det var djupt var det svårt att se längre bort, Kina skärpte till sej och sista fick jag i handen så då slutade jag, Kina fick hämta in 7 Dummie utav 12 st som låg ute.
Ja inte hindrar det madame att en pinne hängde med, den fick åka med in : )
Efter söket var det dags för lite fika och taktiksnack, sen gick vi vidare till dirigeringen som blev dold för Kina, men Millie hade jobbat tidigare där, så den blev kanske halvdold, gick iaf bra Kina gick ut på linjen och hämta tillbaka. Sen blev det transport till närsöket ute vid vattenkanten, det spikade Kina klockrent!
Transport mellan dirigering och närsök!

Alla foton är tagna av Annelie!

Jag är nöjd med Kina idag, nygamla träningskamrater, nytt ställe och hormoner som busar i Kinas kropp fortfarande! Det påverkar ju ett dåra huvud!! Tack för träningen i dag Annelie och Lena : )

söndag 7 juni 2009

TRÄNAT LITEGRANN : )

Idag åkte jag och Kina i väg en liten bit bort till Åsvittinge, för att byta lite träningsmark. Hitta ett bra ställe med lite överblick för att kunna se hur Kina arbetade, hade bestämt mej för ett sök, lade ut 6 st Dummie medan Kina fick sitta uppbunden i ett träd längre bort, fungerade bra. Nu skällde Kina inte det minsta, som hon gjort vid några tillfällen tidigare. Fick belöning när jag kom tillbaka för att hon varit duktig!

Vi tränade lite transport fram till söket, gick oxå bra, sen ut och jobba. Söket var ganska smalt och djupt men jag hade bra koll på Kina för att se hur hon arbetade i fältet, måste säga att det såg bra ut, hon fick hämta in alla 6 Dummies och hon lämnade alla i hand, med lite pepp från mej!

Sen gick vi över till att träna lite dirigering, Kina satt kvar lös medan jag lade ut, bra att testa på att träna lite själv då det blir passivitetsträning medan Dummies läggs ut : ) Även här var Kina, bra i arbetet rakt ut och hämta och sedan in till mej. Öka längden vid några tillfällen, gick kanon!

Tog sedan en liten paus, det var ganska varmt i solgläntan där vi hade baslägret, men härligt!

Testade en bytesövning, lade ut en dirigering och när Kina var påväg ut och hämta den kasta jag ut en Dummie som hon skulle springa förbi på vägen in, gick hur bra som helst, körde den 2 gånger, men inga som helst tendenser att försöka byta Dummie, det är Mattes goa tjej det!!!!


Sist ut gick vi iväg en liten bit, Kina fick sitta kvar lös vid ryggsäcken medan jag tog med 1 Dummie ut för att göra ett mindre sök med 1 Dummie. Gick runt i en större cirkel och kastade in Dummien så att den landade på toppen av en sten. Tillbaka till Kina och gick transporten fram till söket med Dummien, skickade Kina och hon jobbade fint, med nosen i backen och bra fart, upp på lille stenen och full fart in lämnade i handen jättefint! Mycket belöning, kli och klapp på baken som Kina älskar! Här nöjde jag mej verkligen, är stolt och mycket nöjd med träningen idag!!!

Vi gick en liten prommis och jag fotade lite natur, sen tog vi bilen hem igen, nu är det en trött liten tjej som ligger under bordet och snarkar!