torsdag 20 augusti 2009

FÖRSTA VILDSVINET FÄLLT

Var påväg att lägga mej för jag var så dödligt trött!! Då ringer telefon och det är Pelle som har skjutit första vildsvinet på Svensksunds ägor, självklart är jag stolt över honom!Kina och jag var ju helt enkelt tvungna att kasta oss ut för att kolla in det hela och gick bort mot Grånnesta. Självklart var det där det fanns vildsvin och det visste ju vi eftersom vi sett ett där plus en massa spår.
Min duktiga Dåra var supercool, gick fint i koppel bort men skällde lite grann när vi kom fram för hon trodde att det var busar ute i skogen, men sen såg hon ju sin Husse och drevledaren ; ) Kina fick lukta på vildsvinet inget konstigt där inte sa hon, nu sparar vi lite grisfötter för att ev träna på senare i viltspårens anda! ; )

Nu hänger vildsvinet i slaktar boa, en ung galt. Ca 80kg skulle jag tro!! Vildsvinskebab på Svensksund ; )

onsdag 19 augusti 2009

GÅSJAKT

Husse gick utan jakthunden.... får man göra så säger Kina??? Hur som helst står hon iaf efter en veckas gåsjakt och tittar ut på ett normalt sätt, inte rusandes runt och kastar sej upp i tex soffan där hon inte får vara, för att kolla om hon ser husse! En bättring iaf.
Kina brukar gå efter en stund när hon lagt sej ned o slappnat av, gick bra att gå jaktfot bort mot Pelle, men när vi var ca 200 meter ifrån så drog hon, men jag blåste inkallning och då kom hon som att - Nej..... inte skulle jag springa iväg, skulle bara kika lite, fröken skådespelare!!
Vi satt iaf ett tag med Peller i en rugge på åkern och prata lite Pelle gjorde anläggning med geväret några gånger för att Kina skall tränas i att det inte alltid händer nåt när geväret är i närheten.
Senare gick vi iväg en bit för att sitta på avstånd, mycket skott i kväll, bra träning, emellanåt lägger sej Kina ner men när det blir mycket skott blir hon uppjagad. Känns motigt ibland men det är bara att fortsätta med passiviteten. Efter ett tag gick vi hemåt, förut var det svårt, men nu går Kina bra hem, jaktfot hela tiden, dock i koppel!
Fick ett sms för en stund sedan, rekord i kväll enligt Pelle skotten tog slut ; )