fredag 24 april 2009

ORREFORS/SMÅLAND

Here we come!! Idag bär det av till skogarna i närheten av Orrefors, närmare bestämt Hälleberga Bed & Breakfast (http://www.halleberga.se/) för en hel helg av bara hundträning. Äntligen ska vi på det efterlängtade jaktinternatet, är superpepp, laddad & pirrig!

Bloggar efter helgen om vårat liv i djupaste skogarna!Mot nya mål och erfarenheter!

måndag 20 april 2009

LITE TRÄNING & LAMMISAR

I går var Annelie & Martin, Moa & Åskan på en liten visit. Jag lura hit dom och sa att vi hade båt, vatten, lamm. Det visade sej när vi kom ner till båten att vatten fanns det i princip inget alls, det gick knappt att ro ut, hundarna kunde inte simma de fick springa ut och hämta apporterna, inte vad man tänkt sej riktigt kanske.

Jag hade inte planerat någon vattenapportering för Kina vid detta träningstillfälle eftersom det kändes som att fokus behövde läggas på exempelvis Sök och Dirigering, (närsök är också nåt vi behöver fokusera på lite mer).
Därför erbjöd jag mej att kasta apporter, men hur lätt var det att bara komma ut då, nada vatten!!!
Staka sej ut var det som gällde, en del roa sej med vissa kommentarer ; ) Foto: Moa

Row, row your boat. Foto: Annelie

Annelie&Martin skulle köra Sök de med, så vi lade ut ett stort Sök, Martin fick hämta först och Kina fick hämta in efter deras arbete. 1:a Dummien gick fort att hämta, för nummer 2 krävdes mer arbete.
Sökarbete : ) Foto: Annelie
Efter sökarbetet så var det dags för dirigering som Moa lagt ut under tiden som Kina var ute och arbetade på söket, 2 st Dummie på en stor öppen yta, utan referenspunkter. Verkligen viktigt för Kina att gå rakt ut för att finna Dummien. Med stöd från både mej och Moa funkade det bra och jag skickade på nästa som låg aningen längre ut, prövade även kommando UT när Kina var i området där den första Dummien legat, vilket jag inte gjort på länge. Kina löste uppgiften på ett väldigt bra sätt tyckte jag.


Dirigeringar som hämtas in och levereras helt ok ; ) Foto: Annelie

Avslutning på visiten blev i lagården bland alla ca 50 lamm i olika storlekar, ett jäkla liv är det iaf, men behöver hörselskydd typ!!!

Men söta är dom innan storleken blir för stor!! Foto: Jag själv.