torsdag 20 maj 2010

JAKTINTERNAT SÖRSJÖN

Vi hade möjligheten att vara med på Goldenklubben Östergötland/Södermanlands jaktinternat som gick av stapeln förra helgen. Vi höll till vid Sörsjöns Friluftsområde, 4 av deltagarna sov över i stuga, däribland vi kändes som en naturlig nyttig erfarenhet. Annika Sahl Kadar och Kaj Kadar höll i trådarna.
Lördagen startade med jaktlydnad, mycket nyttigt för oss. Vi behöver verkligen den träningen, lite lätt i baken var Kina, så vi lånade en "luring" av Moa & Åskan.

Nästa övning var riktigt rolig och även den nyttig, 4 personer stod på olika områden lite smådolda, vi var 4 ekipage som stod i startpositon när kastaren kvackade skulle vi vända om så hunden kunde markera kastet, en av hundarna fick hämta dummien övriga vände om till startposition.Området vi höll till på var kanonvarmt så det var skönt när vi fick lunchpaus.
full fart ut i grönskan ;)
"å sen in igen"
Efter lunch stack vi upp till Småvikarna för att vattenapportera,  där blev  det först ett vattensök. Kina jobbade jättefint så jag nöjde mej med 1 Dummie :D
Det sista för lördagen blev markeringar på vatten, där var Kina som vanligtvis är en god markör, lite väl vimsig anade att det nog berodde på viss skendräktighet, men hon hämtade iaf in en markering.
i väntan på vattenmarkering
Lördagkvällen avslutades med grillning och lite trevligt snack, sen knoppade vi in i våran stuga, 4 vuxna och 4 hundar;)
Söndagen startade vi upp kl 8, vädret var lätt duggregn, lite skönare faktistk än dagen innan. Vi startade med att träna stoppsignal, vilket Kina och jag aldrig har gjort men kul att kommit i gång  med :D vi får fortsätta träna den på hemma plan, men jag vill nog hellre kalla den "se-på -mej" jag har en uppgift för dej ! Sedan fortsatte vi med dirigeringsövningar, närsök med tennisbollar, ut- tecken som även det var nytt för oss.
"ut-teckenträning"
Efter lunch var det dags för ett avslutande "test" för att visa vad vi hade lärt oss under internatet ;) Transport fram, markeringskast och vidare transport för ytterligare ett markeringskast som hunden fick hämta.  För att sedan vända tillbaka och hämta första kastet, transport tillbaka till utgångsläget. Apporteringen var bra, men fotgåendet sämre under vårt test. Men en liten uppvärmning innan start hade varit en bra början att få ett bättre fotgående. Det tar vi med oss som lärdom.

Avslutningsvis blev det Walk-up med skott. Jag bestämde mej för att delta men att Kina inte skulle få hämta något, och om hon lät skulle jag definitivt gå därifrån och stoppa in Kina i bilen. Men hon var helt tyst, vilket självklart belönades. Mycket nöjd med avslutningen  på internatet :D
Hela gänget: Fr.vänster,  Birgitta&Cassandra, Peter&Ravelli, Sofie&Mido, Annika,Kaj&Ebba, Jag&Kina, Moa& Åskar.
Fotograf: Annelie Karlsson.