lördag 3 januari 2009

JAKT

Idag var det dags för första jakten 2009. Vi åkte in till Gjuterigatan och hämta medlemmar i drevet, tvåbent och fyrbenta vänner. Sen ut mot Svensksunds jaktmarker igen. När vi kommit ut tilltog snöandet rejält. Med oss idag hade vi även Grimm och Anna.

Trist med svart hund som inte syns, men hon finns där någonstans! Vi började drevet från utsiktsberget, men inte ett spår. En sån här dag så är det ren tur om något djur rör på sig. Oftast står de och trycker där de haft skydd för natten.



Inget på första rundan, men inget missmod här inte utan vi begav oss vidare mot Grånnesta. (Grimm stannade hemma räckte med en liten bit för honom).Delade upp oss på 3 och skyttarna placerade än en gång ut sig. Sen gick vi igenom detta område också. Inga direkta spår här heller. Fika time!


Efter fikat gick även Anna hem, men vi andra begav oss vidare i jakten på Hare eller kanske ett Rådjur eller möjligen en räv.

Skyttar på pass, vi kom i närheten av Harspår, Janne ena skytten såg 2 Rådjur hoppa ut och senare ett av dom hoppa tillbaka, vilket gjorde att suget kom i gång för att få fram nåt som skyttarna fick i skott håll. Men vi gick bet än en gång. Vi följde spåren vidare men dessa nyckfulla Rådjur spelade oss verkligen ett spratt. Några Harspår till men inget skott pga Pelle prata i Walkie Talkie GAAH! Till slut var vi tvugna att bryta jakten för dagen. Väl på hemgång får vi syn på 3 Rådjur skuttande över gärdet, men även där för långt skotthåll. Så nu står Rådjuren i skogen och skrattar åt oss! Men nästa gång tar vi dem, var så säkra!

Kina skötte sig hyfsat för dagen, gick både i koppel och utan, var duktig med att ta kontakt med mig hela tiden i stort sett, utom sista svängen när Rådjuren kom, då hade hon knäck i lurarna.

Fotograf för dagen: Moa Ågren

torsdag 1 januari 2009

Nyårsdagen

Vaknade och kände mej iaf något bättre idag, febern var nog borta som tur var. Solskenet gjorde nog att lite energi kom tillbaka. Det visa sej att dammarna frusit ordenligt, vilket gjorde att Pelle utmanade systersönerna på hockey.


Men det var ju inte bara grabbarna på isen, fler var ju intresserade av isen , Kina & Grimm !


Buskul tyckte Grimm : ) Som fick tag i pucken!
Läskigt halt tyckte Kina ; )
Själv testa jag lite manuella funktioner på kameran : )

Massa svanar flög förbi!


Årets första dag bjöd på mycket härligt solsken, bådar gått inför nya året!!!

tisdag 30 december 2008

ÅRSKRÖNIKA 2008

Blev inspirerad av Moa att göra en sammanfattning av året som gått i Kinas flock.. Speciell känsla blev det när jag börja titta i bloggen och såg alla foton. Detta år har faktiskt förändrat mitt liv till det bättre, jag har blivit ordentligt "hundbiten". Jag som tidigare mest tänkt finnas vid sidan om, har nu tagit ett ordenligt kliv framåt för att tillsammans med Kina försöka utvecklas till ett utomordentligt team.

JANUARI

6:e Vi är hunvakt åt Zorro, massor av snö, bestlutar oss för att försöka stöta upp ett rådjur till Husse vilket går galant, Kina får för första gången komma nära ett rådjur.

27:e Kina 1 år, lilla "Prinsessan".

FEBRUARI

16:e Vi träffar träningsgänget för första gången, detta visar sej vara en lyckoträff! TACK för underbar samvaro gänget!



Första gången vi tränar sitter Kina passiv i koppel och tjuter sej igenom det hela med ett plågat uttryck, testar lite stadga, men Kina knallar direkt och får dessutom belöning genom att hämta dummien och drar i väg med den.

27:e Träffar träningsgänget igen, inser överhuvudtaget inte hur mycket träning vi har framför oss.

MARS

Mycket av månaden försvinner ioch med att Kina löper, omöjlig innan, och under löp, efter detta lite lugnare hund.

APRIL

5:e Apporteringsträning, matte måste testa!

17:e Husse börjar på vardagslydnad med Kina eftersom Matte tycker att de behöver detta.

28:e Matte börjar på apporteringskurs i labradårklubbens regi. Vi går igenom hur jaktprov är upplagt samt tränar samtliga moment, under några helger. Mycket trivsamt.

MAJ

18:e Avslutning på apporteringskurs, vi avslutar med ett träningjaktprov. Med följande sammanfattning: En arbetsvillig tik, som kan bli en god apportör, inlevereringar och avlämningar bör förbättras.

24-25:e Träningshelg på Rosebird Kennel, hos Kinas uppfödare Peter Söderberg i Kallmora, helgen bjöd på mycket nyttiga erfarenheter, för både mej och Pelle, framförallt nyttigt för Pelle att vara förare denna helg.

JUNI

8:e Gängets yngsta medlem är med för första gången, Kina får upp ögonen för årets kärlek Oscar.


28:e Moa vår coach, du har lärt oss massor under året hoppas på mer! Stort TACK!


29:e Träffar Kusin Grimm för första gången! En vildbasare.

JULI

26:e Vi gör vår tävlingdebut på Lilla retrivermästerskapet. Domare Christina Axlund.
Avslutar med följande sammanfattning: En ung trevlig tik med stor potential, men där orutinen lyser igenom. Med mer träning kommer hon att gå långt. " Övning ger färdighet" Kan tyvärr inte gå till pris idag pga en hel del utflykter på egen hand.

AUGUSTI

16-17:e Jaktexternat för Gunilla Wedeén, i Kolmårdskogarna.

Hela augusti går i träningens tecken med ständigt fotgående, kontaktövningar, inkallning. Stärka ledarskapet. Mycket passivitet.

SEPTEMBER

2:e Passivitet i samband med gåsjakt.

6:e Familjedag i Labradorklubbens regi i Linköping, Kina gör detbut på utsällning.


Sammanfattande kritik: Domare Tina Ratovitch, 17 månaders tik som behöver social träning, önskar något mer stomme, lösa armbågar annars bra rörelser. Söt tik.

21:e Återträff hos Berit Mellqvist (instruktör) deltagare som varit med på apporteringskursen, Kina visar att hon gjort stora framsteg, med stadgan och transporter. Även avlämningar är bättre än när vi gick kursen under våren.


OKTOBER

13:e Älgjaktspremiär. Kina är het, men framåt dagen lugnar hon ner sig något, vi behöver gå med mycket på jakt inser jag.


18:e Jag är med som funktionär på Labradorklubbens jaktprov utanför Rimforsa för att lära mej mer om upplägg osv, fick även pris för bästa funktionär : ) Intressant och lärorikt.

26:e Eftersök på rådjur, ny erfarenhet för oss.

NOVEMBER

1:e Jakt igen, inget skjutet men all jakt betyder nyttig erfarenhet trots allt.


10:e Eftersök på älg, får hjälp av eftersökspatrullen, men Kina visar talang, sugen på att pröva viltspår.

15:e Moa lägger Kinas första viltspår som vi prövar att gå.

Kina visar noggrannhet i spåret vilket faktiskt förvånade mej, men det kändes mycket roligt, vilket gav oss blodad tand.

16:e Ännu en jakt, Moa och jag måste nu ändå vara fullvärdiga medlemmar i drevet iaf, ställer alltid upp utan klagan i vilket väder som helst. Denna gång blev iaf en räv skjuten som Kina fick lukta på.

DECEMBER

En del jakt har hunnits med samt några viltspår. För övrigt förbättrar vi vårt samarbete för fullt, mycket inkallning och kontaktövningar, stadga. Även viss skotträning har vi fått gratis.

Allt kan bara bli bättre, vi ser ljust på nästa år och tror att vi skall kunna nå några av delmålen som vi har satt upp. Kan bara säga att året 2009 tror jag mycket på.

Gott slut och Gott nytt år! Önskar Kina med flock.