måndag 12 oktober 2009

ÄLGJAKTSPREMIÄR

Idag var det äntligen dags för älgjaktspremiär, som vi har längtat med tanke på hur mycket älg vi sett senaste tiden. Kl 7.30 var det samling på Svensksunds gårdsplan. Planering för att alla skulle veta vad som gällde, drevet hur de skulle fördelas samt när hundarna skulle släppas osv. Lottning mellan skyttar för rättvisans skull.
1:a genomgången på morgonen Jaktledaren (Pelle) går igenom med skyttarna hur han tänkt sej första passen. Sen var det bara dags att ge sej ut i skogen. Vi körde ganska ihärdigt i ungefär 1½ halv timma sen var det dags för lite fika, eller så var det kanske som Janne sa förra året " Ibland tar vi lite paus i fikat för att jaga lite"Kina skötte sej perfekt idag, precis en sån hund som jag vill ha, täckte av alldeles lagom områden, sökte upp mej med jämna mellanrum och gick jaktfot när jag sa till, vilken utveckling, är verkligen stolt över henne idag. Min duktiga prinsessa. Nu ligger hon och sover sött under soffbordet, drömmer en del oxå. Mycket vilt i omlopp idag, så de finns väl i hennes tankar ; ) Grimmen Isac gillade fikat oxå, varm oboy är aldrig fel ; )Fika, fika men NÅGON hade glömt kopparna : ( Micke gillar fika oxå : )
Genomgång igen, jaktledarn är noga med hur det ska gå till!
Vi såg otroligt mycket vilt, älgspår överallt, när vi fikat hade tom en älgko gått bakom oss i våra tidigare spår, bla 2 vildsvin har alla i drevet sett, en sugga och en liten minigalt. Flera rådjur, och en hel del hare. Men tyvärr blev ingen älg skjuten idag, till vårt stora förtret! Älgarna lurade oss rejält idag. Drevet gick i massor idag men det verkade inte räcka till riktigt, men nästa jaktdag hoppas vi att det blir en älg. Det som blev skjutet idag var en räv (av Pelle som inte kan hålla fingret från avtryckaren).
Folkbladet såg oss från vägen mellan 2 områden och intervjuade o fota oss litegrann ; )
Skyttarna påväg mellan drevområden och omgruppering av styrkan!
Emellanåt var skyttarna lite lata, de gillade att åka i släpet ; )
Pelle är ute och smyger ännu tror jag, han kan inte ge sej, eftersom han vet att både älgarna och vildsvinen finns där ute ; )