söndag 3 oktober 2010

JAKTTRÄNING PÅ SVENSKSUND

Under nästan 2 veckor har jag slutat tidigt och haft extra mycket tid att vara ute i naturen med  Kina, men även med Zorro som vi varit hundvakt åt. Då har jag njutit av alla tröskade gärden som gjort att vi kunnat ta långa härliga promenader på områden som annars är svåra att gå på. Självklart tänkte jag även på vilken bra träning man kunde få till på dessa områden.
I går kom Moa&Åskar för att träna lite med oss, med sej hade Moa även apportkastaren. Min plan var att vara mycket passiv så länge Kina tände på apportkastaren skulle det inte bli någon träning. Moa& Åskar tränade på med olika fokus. Själv körde jag fotgående emellan  skotten och Kina fick hämta någon enkel apport där jag enbart ville se att hon arbetade som jag önskade. 

Under vår fika hamnade vi även mitt i Rådjursjakt ;) 2 getter jagade av Grim kom i full fart emot oss, verkligen coolt de väjde ca 10 meter bort ;) Efter fikan vandrade vi vidare, mer skott och  fotgående.
Vårt sista stopp blev bortåt viltåkern, Kina skulle få skott, det smällde & Kina satt kvar, trots det tog jag tag i Kina för jag fick för mej att hon skulle knalla. (Det har ju skett typ alla andra gånger!!).  Vi fortsatte med träningen, någon knall blev det men då blev det ingen belöning. Efter skott kastade Moa dummies om Kina satt stadigt fick hon hämta dummie som belöning. Sista momentet vi gjorde var att Moa sköt iväg dummien med apportkastaren, jag kan säga att lyckan var stor när Kina satt stadigt brevid mej i detta läge :D Avslutningsvis fick hon bara ett skott utan att få hämta något, sedan koppel på och vila.
Vidsträckta tröskade åkrar
Gässen påväg tillbaka till svensksundsviken
Moa&Åskar med apportkastaren
Åskar har hittat sin apport
"Loppan" fick vara passiv