torsdag 9 april 2009

söndag 5 april 2009

Träningshelg.....

I går var Viggo här med sin numera stora flock, Stina i sin nya vagn, Sting hängde i väskan på vagnshandtaget Johanna kämpade med vagnen på en lerväg, Danne förde Viggo. Kina och jag var bara vi. Vi gick bort mot ett annat träningsområde, eftersom vi tidigare varit ganska nära naturreservatet innan, vilket kan störa fågellivet nu.

Jag hade bestämt mej för att köra liknande tidigare pass, markering kastas, sen får Kina en dirigering för att sedan få hämta minnesmarkeringen. Dirigeringen gick bra, men när Kina skulle hämta minnesmarkeringen, nosa hon istället upp ett gammalt ben, som hon visserligen kom och gjorde en korrekt avlämning med, Johanna som var kastare ropade till mej bli inte arg nu, vilket var helt rätt förstås. Det fick bli omkast och sen fick Kina hämta markeringen. Vi gjorde en omgång till som gick hyfsat.

Sen var jag ju självklart tvungen att fota söta Sting oj oj snacka om valpsjuk. Pelle och Abbe kom också förbi och var tvugna att kolla in Sting förstås.
Så här ursöt är Johannas nya valp, Sting.

Viggo har hämtar in en markering, efter att ha sprungit över en plöjd åker.
Så här glad är sötaste Stina.

Svårt att få hela flocken att var med på foto, fullt upp med mellis, Sting ville inte vara med på bild.

Efter lite fotosession och dricka paus. blev det lite stadgeträning med störning, fotgående med möte av Danne & Viggo. Johanna strösslade Dummies. Emellanåt fick Kina hämta Dummie som Danne kastade i väg.

Som avslut hade jag bestämt mej för att testa en dirigering med andfjädrar, avslutet blev tyvärr 2 knallningar, synd men inget att göra åt, man ska ju sluta i tid, vilket jag inte gjorde, värmen var ju nytt med tanke på att vi inte varit ute i sådan värme innan och tränat.
I kväll gick jag ut på en liten miniträning på egen hand, lade ett sök med 5 Dummies, som Kina hämta in galant, gjorde ett kanon sökarbete. Påväg hem droppade jag en Dummie när Kina gick jaktfot. Vände efter ca 100 meter heltom och skickade iväg Kina, som satte i väg i världens raketfart, hämta Dummien och lämnade av snyggt i hand, det är Mattes toppentjej det!!

Världbästa teamet!!! Mattes goa tjej!

Vi längtar verkligen efter jaktinternatet som vi snart ska till med Danne& Viggo. Snart är det dags!