torsdag 29 januari 2009

Matte i sytagen

Jag kan ibland reta mej på vissa saker, tex att det är ganska dyrt med Dummie, som är busenkelt att sy!!
Var tvungen att testa och här kommer resultatet......


Just nu har jag bara testat att förnya en av mina gamla Dummie eftersom jag var nyfiken att se vad som fanns i dem, det var småsten med liggunderlag runt och silvertejp : ) Sen har jag sytt en som innehåller sand. Nu skulle jag vilja sy med plastgranulat, är det någon som har att sälja eller vet var man får tag idet??? Tyg finns ju hur mycket som helst, nu blev det detta eftersom jag fick det superbilligt. Vilka färger, material ska jag sy av?????

Tacksam för svar!

söndag 25 januari 2009

APPORTERINGTRÄNING

Idag var vi ute och träffa träningsgänget igen, mycket trevligt eftersom det var ett tag sedan sist. Kina har varit lite seg i veckan men nu är hon pigg och glad tjej igen. Vi åkte ut till Loddby och där väntade Annelie och Martin, med sej hade de Dixie med husse och matte.

Så idag blev vi ett stort gäng fyrbeningar och tvåbeningar.

Det var därför läge att dela upp sej lite, med tanke på Kina och hennes löp tänkte jag att vi skulle vara lite i skymundan för att inte störa för mycket!! Kina fick därför sitta passiv under hela träningen för de andra hundarna tills slutet av träningen då fick hon jobba litegrann.

Idag blev det markeringar, kastade av Danne, först en mycket låg som skulle vara så lite retning som möjligt för att känna av Kinas sinnesstämning. Jag hade kopplet runt för att förhindra knallning. Skicka Kina på Dummien som ett linjetag. Ut och hämta och in igen, lite småloj men jag jobbade in henne. Efter detta en tydligare markering, nu använde jag inget koppel, ingen knallapportering här inte, bra fart ut, och mycket bättre attityd på vägen in.
En tredje ljudlig markering kastades, Kina skickades ut och kom fint in med den, gillade hennes lyhördhet idag, mycket bra, hon gjorde ett kanonfint arbete måste jag säga. Jag måste faktiskt skryta lite! Hon var SUPERDUKTIG!!

Jag känner mej kanonnöjd efter dagens träning, en härlig välmående känsla bor i min mage. Jag känner mej tom stolt över hur Kinas och mitt samarbete utvecklats under det här året, vi har tränat tillsammans, mycket jobb har lagts ned men nu tror jag utdelningen börjar visa sig!

Dessutom firar vi idag Kina på hennes 2 års dag :)

GRATTIS VÅR ÄLSKADE ROSEBRIRD KATHARINA ZEIMET ROSE!!!
Kina i bilen påväg hem från Kallmora, vi tog en liten paus, men allt var nytt och otäckt för liten Kina.


Första sommaren hos oss vi har semester och är ute på Svinnerön för ett bad, mysigt tyckte Kina.

Sommaren 2008, semester igen och Kina på samma ställe på Svinnerön, men lite mer vågad, är ju numera världsvan ; ).