onsdag 2 september 2009

KVALITETSTID

Underbar dag på sjöängarna : )
Kollar lite fåglar ; )
Kossor bara dök upp helt plösligt!
En lite dåra som springer fort!
Sök på sjöängen!
Kina och jag gick till fågeltornet, hoppades på att det skulle vara folktomt men icke! Först så stod det lite fågelskådare och kolla på nåt spännade, jag gick runt fågeltornet och tänkte att de snart går. När vi kom runt vad udden mötte vi en stor ko som stod o glodde o jaa jag hade inte med KOFÖSARE Moa denna gång. Men vi kom igenom närkamp med kossor oxå!
Vi gick iväg en bit längre bort och sedan så lade jag ut ett Sök åt Kina på sjöängen, 4 tennisbollar och 2 dummies, tänkte det skulle vara lagom, gick runt i en ganska vid ring och kastade in apporterna. De 4 första apporterna gick kanonbra, bra avlämningar. Sedan kom Kina in tom och verkade väldigt trött, jag tror att terrängen var svårare än jag trott, grästuvor och gräs överallt, tennisbollarna med mindre vittring. Samt sol från klarblå himmel gjorde att det var gassande där vi höll till. Jag skickade om Kina o slängde ut en apport som hon snubbla över på vägen in, och fick med den, tänkte att hon skulle få lyckas. Sen gick vi ut för att hämta sista bollarna, men icke att jag hitta den sista. Oj Oj!
Ja sök i annorlunda miljöer behöver vi träna på det är helt klart! Sjöängarna är bra för där vet Kina att fågel brukar falla och det kan som sagt vara väldigt svårt att hitta med tanke på att det finns få referenspunkter.

söndag 30 augusti 2009

Kanoners Kina

I helgen har Husse varit bortrest och jag o Kina har varit ensamma, med min höft/rygg inflammation och feber har jag väl inte varit speciellt rolig, har känt mej sur och uttråkad. Var sugen på en massa hundaktiviteter och inte mycket har det blivit.
Men även om vi var tvugna att ta det väldigt lungt så behöver ju en Dåra aktiveras, därför åkte vi på auktion i går en liten stund, pga att Kina verkligen behöver socialiseras, skötte sej faktiskt exemplariskt, flera frågade om de fick klappa henne och eftersom jag vill att hon vänjer sej så sa ja JA! Gick väldigt bra hon är lugnare ibland folk, värre är det för mej ; )

Eftersom det är tröskat på många gärden har vi världens största område att träna på nu så jag har försökt att gå litegrann och utnyttja gärdena samt körvägar i raps.

Har kommit på att körväg i raps är toppen att träna dirigeringar på. Här kan man länga hur mycket som helst. Det har helt enkelt varit en Dirigeringshelg, där längsta avståndet har varit upp till 60 - 70 meter under gårdagen och idag ca 100 meter. Tyvärr har jag inte haft pipa med mej, men har kört kommandot ut, ut, ut.... tills det är dags för att plocka upp Dummien, har inte varit några som helst problem, har dessutom använt en valpdummie som avger mycket lite vittring.

Skall fortsätta med dessa övningar och inte glömma visselpipan hemma ; )

Avlämningar har även de gått bra, kanske vi får lite medvind ett tag nu vad vet jag ; ) För mej är iallafall Kina den bästa av alla!!!