söndag 13 september 2009

JAKTTRÄNING

Helg då är det dags för jaktträning, när inte något annat kommer emellan, men träningen är otroligt viktig både för mej och Kina, träningsmässigt och själsmässigt, att få landa efter en hektisk arbetsvecka.De senaste dagarna har jag inte känt igen Kina, därför behövde jag hjälp av Moa att försöka strukturera upp vår tillvaro.
Dagens träning ägnades åt vattendirigering, med tanke på att hösten är påväg, så vet man ju inte hur länge till hundarna kan vara i vattnet.
Avstånden var ganska korta därför blev dirigeringarna dolda. Kina är ju ingen vattenhund men idag var hon löjligt mesig, ville inte gå i vattnet, när hon väl kom i vattnet så gjorde hon sitt jobb, inte optimalt alla gånger, vissa tillfällen vimsade hon iväg med Dummien, gamla olater kom fram helt enkelt.
Däremot så kändes det inte som tidigare när Kina höll på med dumheter utan idag kändes det mer som att hon inte höll ihop helt enkelt av någon orsak troligen "hormoner"
Vi fick helt enkelt satsa på att Kina skulle gå ordentlig jaktfot och komma i vattnet utan att vela. Troligen har vattenmarkeringar gjort att Kina hoppat i vattnet eftersom kastet drar, inga fler vattenmarkeringar alltså på ett tag. Måste få Kina att självmant gå i vatten utan "draget".Några landövningar blev det även, ett kast och sedan när Kina kom in fick hon genast vända om för att hämta en dold dirigering. Första omgången gick bra,den andra fick vi avbryta för att Kina helt enkelt gjorde nåt helt annat, avslutade däremot med en bra dold dirigering med avlämning i hand. Helt enkelt får jag sammanfatta dagen med att jag fick en del att tänka på, vilket ändå är meningen med träningen att utvecklas tillsammans på ett eller annat sätt.