lördag 13 mars 2010

JAKTTRÄNING

Äntligen fick vi träffa våra träningsvänner igen Moa &grabbsen. Kina blev överlycklig när vi hämtade upp dem i stan. Sedan bar det iväg till Drömgruvan. Massor av snö fortfarande men efter en liten stunds rekande kom vi fram till att det var kanon att vara på sjön, här gick det att göra lite olika upplägg.
Massor av yta för hundarna att få springa och sträcka ut på.
Skidspår hur långa som helst, perfekta för långa linjetag.
Full fart ut mot Dummien.
Snart framme.
Tillbaka till Matte : )
Avlämning  = )
Vi var ute och lade ut apporterna medan Kina väntade i bilen så hon fick inte titta på vad som skulle hända, 2 linjetag åt vardera håll ställdes ut på skidspåren, samt 2 dolda apporter lades ut uppe i skogen bland små tallplantor (el. granplantor). Sedan hämtade jag Kina, första dirigeringen var hon lite fundersam vad som förväntades av henne. Men löste uppgiften, när vi vände om och jag skickade henne på linjetag nummer 2 så var det ingen tvekan om att hon hade klart för sej vad som gällde.
Apporterna i skogen vindades in den 1:a gick bra, den 2:a som skulle hämtas in tog lite längre tid eftersom Kina hitta något djuravskrap från något djur som verkade mer inressant, men in kom den. Alla avlämningar var kanon, verkar som dessa äntligen tagit fäste i Prinsessans hjärna : ) Sen blev det vila i  bilen medan Åskar jobbade.
Avslutningsvis fick Kina 2 nya dirigeringar liksom de tidigare, funka bra förutom att det helt plötsligt dök uppe n skidåkare bakom Kina vilket hon tyckte var "lite" misstänksamt ; ).
Sen blev det förstås fika i det härliga solskenet och massor av bus och spring för hundarna, så det var ett trött gäng som vände hemåt efter massor av timmar i solen = )

söndag 7 mars 2010

TRATTIS ; )

Det var ett tag sedan vi bloggade men mycket har inte hänt här, vi är isolerade pga att Kina har tyvärr fått rävskabb och behandlas just nu för detta. Vanligt är ju även att det blir sekundärinfektioner och Kina har ett svårläkt sår vid ögat, så nu är det tratt som gäller till såret läkt. Inte kul med tratt alls i början. Men nu funkar det bra, tyvärr håller inte tratten för Kinas framfart, så det är nu ihop tejpad med Silvertejp = ))
I helgen har vi varit ute på olika turer, kom t.o.m till utsiktsberget idag, har inte gått att gå dit på länge pga all snö. Underbar utsikt mötte oss när vi kom fram.
Full fart som vanligt!
Underbart när vi kom fram =)))
Längtar tills vi kan sitta är och insupa atmosfär på berget!
Tratt-fia
Går det att komma över här?
Testar ; )
Prinsessan landade på rätt sida, tom ganska graciöst ; )

Det var allt för oss OVER AND OUT!