fredag 20 mars 2009

FRASSE ÄR NU EN KATTÄNGEL

Idag fick Frasse slippa i från sin sjukdom som vi fick reda på för ca 2 veckor sedan. Han hämta upp sej lite först och verkade ganska tillfreds, men igår kväll tyckte jag att han verkade otroligt påverkad, så jag ringde vetrinären i morse och fick tid en timma senare. Han somnade in i min famn lugnt och stilla, såg otroligt tillfreds ut, jag känner mej lättad för Frasse skull, men saknaden, tomheten är stor.
Under gårdagen gick han ut och kika på sina forna jaktmarker, precis som han sa hejdå, dels så jag såg det men även när Pelle och Kina var ute, Kina försökte sätta lite fart på sin katt som hon tidigare gjort och som Frasse tillåtit, men i går titta han bara på henne och som i en tyst överenskommelse så förstod Kina att Frasse behövde stunden för sej själv.
Frasse har under de sista åren haft det precis så bra som en katt kan ha det, varit inne och kikat ut genom fönstret när det har varit trist väder, och tassat ut och legat i gassande sol när solen tittat fram, hittat lite möss eller små fåglar som han tagit hem och visat Husse & Matte.
Han har alltid varit med överallt, suttit och kikat när maten lagas, legat på bordet när vi ätit, gärna legat i Mattes knä på kvällarna och spunnit. Så tomt är det och kommer vara en bra tid.
Kina saknar nog sin katt hon med, hon har liksom gått och kollat efter honom i kväll och varit väldigt gosig under kvällen med både Matte & Husse.

Min katt
Min katt, min skatt,jag kallar dig min fast du är alldeles din egen.
När dag går till natt, då kommer min katt och hoppar upp till mig i sängen.

Du trampar runt och du spinner tunt och du kollar med dina ögon.
Det enda du vill, är att ligga still ovanpå mina ben i sängen.

Du verkar så nöjd, där du trampar böjd ovanpå mina ben i sängen.
Till slut sjunker du hop och krummar i krok tätt intill matte i sängen.