söndag 11 april 2010

APPORTERINGTRÄNING PÅ SVENSKSUND

Idag var det dags för att träna med andra igen, det var ett bra tag sedan av olika skäl, nu har iaf Kina löpt färdigt, även om det bara är några dagar sedan. Både Kina och jag var taggade och väntade på att träningsvännerna med sina hundar skulle dyka upp. Jag tog dessutom fel på tiden, ca 1 timma ;) Vi gick till ett område som jag kollat på tidigare i veckan, där har vi aldrig tränat innan. Men det finns ju lite att välja på här =)

Moa hade sin apportkastare med sej, så vi började med markeringar med den. Kina fick se de andra jobba först, sen sköt Moa iväg Kinas apport och sedan gick vi ifrån området. Fikade en stund och sedan gick vi tillbaka för att Kina skulle få hämta apporten.  Vilket inte var några problem med att minnas, däremot var avlämningen inte bra.  Troligen var detta påverkan av skottet från apportkastaren, Kina hamnade i en testfas.
 
Benen i kors ;)
Blev lite fokus på avlämningar för att  Kina skulle förstå vad för krav som gällde.  Sedan var det tänkt ett sök i en uppförsbacke.  De första 2 hämtades in med bra fart, men sedan blev Kina tagen, hon sökte men fick inte vittring på någon av de dummies som låg kvar ute. Kallade in henne för att ge lite vatten och vila eftersom hon såg riktigt tagen ut, solen riktigt gassade.  Moa var även ute i området och gjorde lite "väsen" för att  Kina skulle ta sej till rätt område för att få avsluta med ett lyckat arbete, vilket hon gjorde borsett från slarv med avlämning.

Dock måste det ju ibland gå "sämre" för att vi ska utvecklas tillsammans. Själva arbetet var bra utfört idag, men efter löpet har Kina riktigt dålig kondis men den får hon snabbt tillbaka.   Avlämningarna måste ju förstås hålla trots ökad störning. Men det är inte heller någon nyhet att Kina testar, hon har ju en liten "räv" bakom örat =)