söndag 23 augusti 2009

RETRIVERTRÄNING

Värd och värdinna för dagen ; )
En svensk härlig sensommar/ eller höstdag!
Idag stack vi i väg till samträning med ett gäng övriga retrivers vi var ca 10 hundar med förare som tränade tillsammans. Några var passiva, om än så viktigt! Annelie bjöd oss till Ekmon så där höll vi till. Mycket vackert ställe lungt och fint så skulle jag kunna ha det när man bara vill bort och vara för sej själv, men vi har ju som tur är skogen nära hemma hos oss så det funkar ju oxå! Johanna & Sting sitter o funderar på vad som skall komma ; )
Uppvärmingsövning dribbla med boll runt koner, hur tråkig är jag då på en skala från 1-10 Kina är van vid lill-husse som har världens fart på fötterna, att matte inte gillar bollar gjorde ju inte saken bättre :(
Johanna & Majken och Danne & Viggo hade däremot bra fart ;)
Nästa övning blev inkallning gick desto bättre, vi har tränat under olika former av störning hemma, men det är ju alltid bättre med mer störning iform av ett gäng andra hundar med förare.

Kontakt med Matten ; )
Slungkastare med tennisboll var inga problem markeringsförmågan är på topp!

Hämtat tennisboll!
Senare övning blev markering på linje, som innehöll många bra moment med stadga, uppmärksamhet, övningen utökades gång nummer 2 med ett linjetag åt ytterligare ett håll, Kina kändes stabil idag under denna övning.
Sista övningen som utfördes gick inte speciellt bra, Närsöksområde med mini dummies, Kina stack åt vänster längre bort, var nog kantarell sugen ; ) nejvars övningen funkade inte för oss, helt enkelt, andra omgången bytte dessutom Kina dummies flera gånger, så det där måste vi träna på egen hand med hjälpare så att Kina har koll på att när man hämtar kommer man in direkt, inget annat!
Troy var med på passivitet, viktigt inför jaktsammanhang!
Skogens guld !
Äntligen fick Kina träffa Påski för lite bus som avslut, det har vi längtat efter : )