lördag 7 mars 2009

PRESENT

Idag fyller Kinas daghusse år, vi har fixat en förstoring av Zorro och satt in i en ram med passparto, (om det stavas så).
Bilden ser ni här! Jag blev väldigt nöjd faktiskt, har photoshoppat lite förstås!

fredag 6 mars 2009

FOTOJOBB

Häromdagen var vi i Söderköping för lite fotojobb hemma hos vännen Cilla med familj, Kina var så söt hon skulle hjälpa till o passa bebis, när Vidar grät sprang hon dit för att kika om det var nåt hon kunde hjälpa till med!

När Vidar vilade låg hon brevid på hans fårfäll, och slicka honom inga protester från Vidar inte helt ok, när han sen sov i sin vagga, då var det skönt att ha fällen för sej själv tyckte Kina.

Lite andra kort finns på min egen blogg!

http://landetmellanvikarna.blogspot.com

tisdag 3 mars 2009

HAR LITE ATT BITA I......

Tänk att det är ljust när man kommer hem kl 17.00 , helt underbart. Hade förstås kommit hem ännu tidigare om inte min ljuddämpare på bilen inte bara hade gått rakt av på Stockholmsvägen, fick ligga där i skiten och försöka ta bort den del som hängde i backen : (

När jag väl kom hem tog jag tillfället i akt förstås, bestämde mej för att träna ett minipass med Kina, nåt som det har varit mycket dåligt med tidigare i veckorna. Tog med mej Emil i Lönneberga byssan och gick ut, Kina fick gå jaktfot vilket gick väldigt bra idag. Hon fick även springa fritt och sen körde jag inkallning med visselpipa också det funkade bra.

Dessutom gjorde jag anläggningar, x flera. Kina har tidigare blivit helt exalterad och hoppat upp mot gevärspipan, vilket är totalt livsfarligt med ett riktigt gevär. Idag gjorde hon likadant, tyvärr.
Första gångerna hon hoppade sa jag ingenting, låtsades bara inte om henne, nästa gång likadant, 3:e anläggningen sa jag i från ordentligt när hon hoppade upp mot pipan, nästkommande gånger blev det inga mer hopp vilket självklart belönades. Vi har lite att jobba med kan man säga, det är bara att fortsätta på det här spåret, det bara måste gå att få Kina lugn vid skott, jag är envis som synden när jag sätter den sidan till så här ska tränas!!

Får väl hyra in en skytt sen när det är dags med skott!! Moa du skjuter väl gärna, under uppsikt?????

söndag 1 mars 2009

LITE & VARJE

Idag vaknade vi och upptäckte att det var ännu en härlig & solig dag. Efter att ha ätit en väldans god söndagsfrukost stack vi till ladugården för att mata får, ett arbete som Kina utför varje dag vardag som helg, men idag hade hon Husse & Matte med sig.

Berra 2 får lite kraftfoder, åh ja det smakar kanon låter han hälsa!

Kina sköter sina plikter förstås här kikar hon in på dagiset och ser om de små lammen har det bra! Lammet bakom och på bilden nedanför är Kinas bästis, varje dag hälsar de och busar lite. Kina är inte en stadshund, men fårskötarhund är hon definitivt.Mums provsmakar höet så kvalitén är godkänd, Moa du har kanske rätt när du säjer att Kina inte vet om hon är ett får eller en Golden : )
Efter fårmatningen gav vi oss i väg till Beteby, vi skulle skulle till Micke för att han skulle rita in gränser på en karta, inför nästa års älgjakt & älgskötselområde. Härlig promenad, vi tränande inkallning med Visselpipa eftersom jag varit dålig på att använda den på ett tag, Kina fick visa att hon även med Husse kan ha ett bra fotgående.



Men det fanns tid för att ta sej ett springarrace oxå förstås för både Kina & Zorro : )

Vi mötte grannar från Beteby på vägen, Anna på första hästen skulle jag till lite senare men vi stanna o snacka lite, bra träning för Kina att vara så nära hästar.

Frasse han låg hemma och hade lite mys med sej själv han hela dagen!

TRÄFF MED DELAR AV TRÄNINGSGÄNGET

I går lördag var det dags för ett litet träningspass igen, vi mötte upp hemma hos Moa & Oscar för att sedan dra vidare till skogen "utan träd".

Målet med träningen just nu är att Kina ska lyssna på mej och klara transporter med ett bra fotgående mellan områden. När hon gör ett bra arbete belönas det med Markeringar, annars inga markeringar.

Vi använde en jordhög där det låg ett gäng Dummie, dit jag skickade Kina men eftersom hon inte har någon inlärd närsökssignal fick hon använda nosen och vinda in Dummies, lite lurig vind men annars gick det bra. Sedan vände vi helt om och gick jaktfot ett stycke mot en annan liten kulle där det låg mer Dummies som Kina sett Moa lägga ut, så dem hade hon koll på! Inga problem att hämta in där utan full fart ut och in igen. Vi körde dessa moment några gånger. Efter dessa moment fick Kina hämta markering kastad av Moa.
Fotgåendet var över lag dåligt i går, mycket luktande i marken!
Vi körde varvat med Danne & Viggo så det blev även passivitetsträning när vi såg dem arbeta. Åh vilket team de där grabbarna håller på att bli, TOPPENKUL!

Danne och Viggo, Dirigering mot jordhögen för sedan få närsökssignal!
Oscar fick hämta en markering han med men övrig tid var Oscar o Moa coach.

Sen blev det lite fika och småprat hundarna fick vila lite. Efter detta blev det lite mer träning, Kina och jag körde lite fotgående men jag kan inte säga att det var mycket bättre än tidigare. Inte förrän vi gick mot bilen hade Kina ett bra fotgåenden igen.

Träningen avslutades lite snabbt pga att min sambo behövde sina jobbnycklar i volvon, hade fått jouren på sitt jobb och behövde skicka nåt med taxi till Malmö, så tyvärr fick jag inte se Oscar gå spåret jag fått lägga åt honom när vi kom till träningsplatsen.


Passiv Kina när Danne & Viggo körde, emellanåt blev det lite fotgående oxå!
Foto: Jag själv.