tisdag 10 augusti 2010

JAKTTRÄNING A ´LA SVENSKSUND

Har under några kvällar tränat lite med Kina, i förrgår blev det ett enklare sök där Kina fick se när jag kastade ut Dummies, 6 st närmare bestämt. Efter gick vi vidare på en prommis där hon oxå fick en markering kastad av Pelle.  Sen gick vi tillbaka och hon fick hämta in 5 st Dummies. Gick hur bra som helst.  Vi tränade lite jaktfot, men där har vi en del att träna på ;)

I gårkväll blev det ytterligare ett sök i större område denna gång, dessutom fick Pelle gå i väg med Kina så att hon inte fick se när jag lade ut söket. Sen gick jag och mötte dom och tränade lite jaktfot tillbaka mot söket. Även denna gång låg det 6 Dummies ute plus att jag även ställt ut ett linjetag på en rakstrecka på ca 50 meter. Arbetet med söket gick mycket bra till Kina plockade Dummies inifrån och ut, vägen ut till söket var dessutom över ett dike, men det var inget hinder för "loppan" som plockade in 5 Dummies utan problem i rasande fart. Linjetaget var inte något problem det heller.
Ikväll har vi varit ute och cyklat lite för damen behöver förbättra sin kondis lite, (det behöver jag oxå ... hmmm).

Jag hade med 2 st Dummies som jag lade ut åt var sitt håll på en stig,  och skickade Kina på dessa, inga konstigheter där heller. Sen cyklade vi hemåt Kina fick springa lite före och då passade jag på att smyga ut en Dummie på ungefär samma ställe där hon hämtat tidigare dirigering. Sen parkerade jag cykel och ropade in Kina och skickade henne på en sista Dirigering på ca 70 -80 meter. Hon sprang rakt ut och för att sen plocka upp Dummien och sen tillbaka. Mycket nöjd med vår träning hitills :D

söndag 8 augusti 2010

JAKTTRÄNING DRÖMGRUVAN

Efter ca 1 månads uppehåll pga. Italien semester och därefter sjukdom för matten, så var det äntligen dags för jaktträning. Jag hade inga höga förväntningar på att det skulle bli en kanonträning, med tanke på att Kina och jag inte umgåtts mycket under tiden jag varit sjuk. Men ett perfekt tillfälle att se var vi är någonstans i träningsväg Planen var ett blandat upplägg, med olika moment. Vi började med vattenmarkering vid sidorna av en stor sten. Tidigare har Kina varit snabb att ta landvägen tillbaka, men här vände hon galant i vattnet och simmade tillbaka samma väg som hon kommit i från. Avlämningarna i från vatten behöver  bli bättre.

Nästa moment var Sök i kärrliknande miljö, här har Kina svårt att komma så långt ut som krävs, hon fick inte se när söket lades ut, nivån känns för svår för tillfället, känner att jag får  starta på lägre nivå och bygga upp självförtroendet där! Kina var ganska trött och fick vila en stund och vara passiv när Påski tränade.

Efteråt fick Kina en dirigering som även den ställts ut innan Kina kom ut på träningsområdet, den var inga problem, där kan vi länga avståndet! Som belöning fick Kina 2 markeringar i svår terräng med inte så långt avstånd, lite ringrostig där men visar senare att hon kan klara 2 markeringar med klart längre avstånd och även taggar till på närsökssignalen. Nu är vi träningssugna för att komma i form igen (både hund och matte).

Vattenmarkeringar :)
"Sök i kärr"