lördag 15 augusti 2009

JAKTTRÄNING

Idag var jag iväg en liten stund och fixa lite i lagården med Betonggrejer. När jag kom hem låg Kina vi dörrmattan och sov. Jag förstod direkt att Hussen gått i väg med geväret. Bestämde mej för att gå och träna lite jaktfot och inkallning mot det håll där Hussen höll till. Kina höll sej lugn bort mot Husse, men när vi nästan var framme kom han med 2 gäss i handen. Kina sprang o mötte honom men kom sedan tillbaka till mej.
Vi gick gemensamt mot lagården för att hänga gässen. Kina brydde sej inte nämvärt mycket om dem utan gick jaktfot med mej och höll kontakten.
Väl framme tog vi ett foto, sen fick Kina äntligen lukta på dem. Hon lukta försiktigt dom är ju stora!!
Pelle berättade sen att Kina fick inte följa med med men Zorro var med vilket Kina visste om. Mycket nyttigt för en Dåra!!!

tisdag 11 augusti 2009

GÅSJAKTSPREMIÄR

Här kommer gässen över Svensksundsviken : )
Men högt så högt!!!
Idag var det dags för gåsjaktspremiär, att det finns en hel del gäss i Svensksundsviken det vet vi eftersom vi kväll efter kväll sett dem flyga förbi huset om kvällarna. Idag var de lovliga vilket skyttarna i jaktlaget inte tänkte missa.Perfekt träningstillfälle för oss! Jägarna (Pelle, Abbe och Tommy) gjorde sej i ordning och gick i väg, utan oss, jag ville att Kina skulle lugna ner sej innan vi gick, hon blir ganska uppeldad när Pelle tar fram geväret!
Hur som helst satt vi här hemma tills Kina lugnat ner sej då bytte även jag om, för att sedan gå i väg. Vi satte oss på stort avstånd ca 150 meter från jägarna för att bara vara passiva. Vi hann inte mer än att sätta oss innan 2 skott brann av, kanonbra! Ingen fågel föll vad jag kunde se, tänkte att Abbe var tvungen att testskjuta... men nej det var Pelle förstås.
Lungt med de skotten för Kina, inga ryck! Kunde efter ca 20 minuter lägga sej ned o ta det hyfsat lungt! Men visst flög det mycket fåglar och de är mycket intressanta. Till slut var Kina helt lugn jag började fundera på att gå hem. Jag hade 2 koppel så jag tog av det ena. Så Kina skulle tro att hon var lös. Då brann det av 2 skott till dessa hördes mer och reaktionen blev att Kina ställde sej upp och kolla läget, några pip och sedan tystnade hon. Ja det var bara att vänta in lugnet för att sedan gå hem tog lite kortare tid än efter de första skotten. Vi vände hemåt mycket uppmärksam Kina på hemväg höll kontakt med mej hela tiden, Mattes duktiga tjej!!!! Ja nu är fågeljakten i gång, det är bara att fortsätta träna passivitet helt enkelt!