lördag 14 mars 2009

JAKTPROVTRÄNING I SHERWOODSKOGEN

Rosebird Katharina Zeimet Rose

Helg betyder för oss hundaktivering och inget annat, så idag drog vi i väg med Moa och Oscar till skogen för att träna. Upplägget för dagen var som ett jaktprov, med alla moment, något som har varit otänkbart för oss att träna tidigare. Men eftersom skendräktigheten som fanns förra helgen är borta kände vi oss taggade att testa gränsena lite.

Först ut var Moa & Oscar, vilket är bra eftersom det stärker Kina, som för övrigt fick vänta i bilen på sin tur. Oscar jobbade otroligt stabilt idag, vilket team!

Vi började med jaktfot från bilen, lite vändningar när Kina inte kändes säker, för att sedan gå vidare till de första 2 "fruset vatten" markeringar, som fungerade helt ok, nästa del var närsök och där har vi lite att träna. Kina var helt låst på de tidigare markeringarna och stack iväg åt det hållet hela tiden. Jag försökte rikta om och gå närmre och till slut gav det resultat, Kina fick vittring på området där närsöket fanns och hämtade in dessa en efter en.
En av de 2 markeringarna hämtade av prinsessan.


Dirigering ut till närsök gav till slut resultat, lämnades hand : )

Sedan var det dags för 2 ytterligare landmarkeringar, där var det inga problem. Efter en mikropaus var det dags för ett sök med 6 Dummies, sökarbetet var fint och Kina plockade in 5 st, där bestämde jag mej för att sluta och ta in den sista själv, eftersom jag var mycket nöjd med Kinas sökarbete.

Överlag är jag väldigt nöjd med dagen, tanken var att se vart vi ska rikta in träningarna på vartefter och just nu är det ganska tydligt, men Kina är ändå mycket mer dirigerbar nu än tidigare!

Efter träningen blev det lite bus med bästaste vännen/stora kärleken poSkI "räven" och det var en hel del bus, med massor av dåra race över tuvor och kullar, över is mm. Vid isvaken gick Kina ut och rätt som det var brast isen och hoppsan där var det dåra i vattnet. Sen förstörde Kina lite för Oscar han var så sugen på ett isflak som Kina såg till att det försvann ; )

Fotograf för dagen: Moa

söndag 8 mars 2009

DRÖMGRUVAN

I dag stack vi iväg till Kolmårdsskogen, efter att hämtat upp Johanna & Majken, Moa & Oscar. En hel del snö fanns det där. Vi hade ju inte Volvo Cross Country men det funka ju ändå. Vi mötte däremot ett gäng med rätt bil ; ) Viggo me flock, men han hade lämnat sin syrra hemma hos mormor & morfar.
Planen var ett bra fotgående som, vilket gick sådär : (
Viggo hade bra fart i dag, det går undan som bara den !!!

Majken hade massor av spring i benen oxå.

Fick syn på en räv ute i skogen ; )

Vi körde bland annat en övning där vi stod i ring och kastade Dummie åt varandras hundar, ett nytt övningssätt för Kina, men jag tyckte att det ändå gick ganska bra, hon var lite het i första början av övningen.

Därför gick jag och hämta några Dummie först för att Kina skulle lugna ner sej.

Sedan blev Kina mogen att hämta in Dummie.

Vissa var ute på Sök, här fick de jobba samtidigt ; )

Dagen avslutades med lite bus, mellan Majken, Oscar och Kina, Viggo me flock fick sticka hem lite tidigare!

Fotografer blandat i dag, Johanna x2 Moa, o jag själv.
Tack för idag och ha en bra vecka!!