lördag 5 februari 2011

JAKTRÄNING KLINGA

Idag stack vi till Klinga och mötte upp Åskar och Skott med mattar. För lite träning ute i de markerna, det var ett bra tag sedan vi var där. Tror inte jag varit där sedan förra vintern när vi tränade och grillade korv i över -20 grader.

Kollade marken lite och det fanns väldigt gott om vilda spår ;) en utfodringsplats för djuren så här på vintern drar ju mycket vilt. Vi såg älgspår, vildsvinsspår, rådjursspår och mycket harskit. Så det var mycket som lukta gott på platsen enligt Kina.

Började med lite lydnadsövningar, Kina har blivit mer lyhörd och har ett ödmjukare sätt nu än tidigare dock finns det lite "lopp-fasoner" kvar men det låser sej inte för mej på samma sätt längre mot hur det gjorde innan. Man kan säga att både Kina och jag mognat ;)

Markeringar i tallplantering som var ca 1 meter höga gjorde det ganska svårmarkerat. Moa såg att Kina sprang mer än hon använde nosen. Men fick avsluta med en enklare markering som hon spikade.
Efter lite vila fick Kina ett sök med 5 dummie, nu såg även jag att hon sprang "onödigt" mycket och försökte kolla av med blicken var tygpåsarna låg. Men använde även nosen, men hade hon kopplat på nosen direkt hade det också gett snabbare utdelning.

Gammalt foto- med grönska ;) men koll på matte :)

söndag 30 januari 2011

PROMMIS&MINITRÄNING

Underbar härlig morgon fortsatte med sol.... ljus som man bara måste ut i. Tog med mej dummies och kameran och gick mot fågeltornet för första gången i år. Trodde vi skulle bli själva där men det visade sej att fler förstått att det gick att ta sej dit. En del tog en väg som jag själv inte skulle tordas gå över is osv. som knaka som sjutton.  Vi gick på säkrare ställen, men utan Icebug hade jag nog slagit i backen x flera om jag känner mej själv rätt ;)
Vägvisare
Vandringsleden
Prinsessan poserar
Träning
Full fart ;)
Självklart småträna vi lite under vägen. Inte i naturreservatet men utanför förstås.  Dolda dirigeringar, inkallning mm. tränades och hon var duktig "Prinsessan". Hon är pigg och har full energi, så nu är det i slutet på löpet skönt det för då kan vi ut bland andra igen ;)