söndag 12 september 2010

Lilla Retrivermästerskapet 2010

Under gårdagen var det dags för Lilla Retrivermästerskapet som i år ordnades av Goldenklubben Östergötland/Södermanland. För oss var det 3:e gången gillt. Mina förhoppningar var att delmål skulle kunna bockas av iaf.  Ett delmål var att jag själv skulle behålla ett lugn, något som inte har varit lätt av olika anledningar. Framförallt min osäkerhet ibland andra hundar. För 4:a år sedan gick jag hellre ett extra kvarter om jag såg en hund på promenad  med husse/matte för att slippa möte med dem. Att det skulle bli jag som är Kinas hundförare var helt osannolikt när vi skaffade henne, det fanns inte i min värld. Men nu är det så och vi kämpar på och jag är underbart glad för det, för det har skapat ett helt batteri med känslor både bra och dåliga, men mest bra ;)
Igår kände jag mej för första gången lugn när jag kom till provplatsen och skulle starta Kina. Check :D

Vi hade startnummer 8 som visade sej bli hund nummer 3 i ruta 2 (1:a hunden som skulle starta dök inte upp), dömde gjorde Ulla Thineman.
Provet startade med 2 landmarkeringar där Kina var så fokuserad på skytten att hon helt missade var markeringen landade, fick med apporten in men det var näst intill ett fritt sök. 2:a apporten kom in men här knallade hon :( avlämningarna uteblev. Sedan transport till vattnet där 2 vattenmarkeringar kom in men med knall på båda och uteblivna avlämningar men de har ju inte fungerat på vatten innan så det hade jag inte förväntat mej i dag heller.
Vidare till söket där det  6 apporter låg ute, Kina sökte här både brett och djupt och kom in med samtliga apporter och här fungerade samtliga avlämningar vilket jag är väldigt glad för eftersom det var ytterligare ett delmål. Första hund som kom in med samtliga sa Domare Ulla och berömde i och med det Kina. Vidare till ett närsök, som fungerade  men enligt domare bör finslipas! Dessa områden ok :) Check!

Fortsatt träning innebär ännu mer stadgeträning och lydnad/samarbete helt enkelt, mycket av dessa problem ligger hos mej, jag fick ytterligar aha upplevelser i går hur jag måste tänka, det är bara att jobba vidare med dessa moment. Jag är faktiskt nöjd med dagen, vi åkte hem med ett 3:e pris och tidigare har vi haft 0:or så det går ju framåt med myrsteg iaf. Åh Kinas apporteringslust är det inget fel på ;)

Tack för en kanondag!
GRK med Domare och funkisar :)
Domare Ulla Thineman och Marie Danielsson
Kommisarie Kullander
Provledare Annelie Karlsson
Domare &Funkisar  :)
Bästa Dummiehund, LRM-mästare 2010, bästa flat, bästa golden.
Fotograf: Annelie Karlsson, foto på Kina, övriga foton är jag själv fotograf  till ;)