torsdag 20 januari 2011

TORSDAG... SNART HELG

En helt vanlig torsdagsmorgon måste matte gå upp extra tidigt för att hussen är bortrest.......detta för att hunden skall hinna få sin "kiss-tur". Normalt sett går det kanon men just idag när "någon" råkat lägga jobbmobilen på ett felaktigt ställe och måste vara i tid på jobbet försvinner hunden i rekord hastighet och kommer inte tillbaka.
"Någon" blir väldigt stressad för tiden går....... matten går hem hämtar visselpipa och koppel, bilnyckel och startar bil. Går och blåser inkallning på hund och vips är hon snabbt hos matten och går fot. Snabbt in med hunden och fort in till stan..... landar på jobbet kl. 06.44 jobbmobil skall sättas på kl 06.45 Puuuuh!
I morrn blir det koppelprommis på morgonen och sen är det äntligen HELG o hussen kommer hem!

söndag 16 januari 2011

JAKTTRÄNING

Äntligen var det dags för lite träning tillsammans med  en av Klickerhundarna. Men först gjorde Pelle & Abbe sej iordning för lite harjakt. Tog fram bössor klädde sej osv. Tidigare sprang Kina oftast omkring benen på dem men hon har blivit mycket lugnare nuförtiden. Hon gick och lade sej i sin bur och där låg hon kvar när de stack i väg.

När Moa och Åskar kom gick vi iväg en liten bit mot utsiktsberget där ett sök lades ut. Sen fortsatte vi en bit till och där lade Moa ut dirigeringar åt Kina. Jag skulle kasta markeringar åt Åskar och gjorde ett helt värdelöst jobb, jag får nog torrkasta lite :(  Det märks att jag inte varit ute med dummies på mycket länge ;)

Kina fick hämta sina dirigeringar efter Åskars markeringar. Vi gick fram mot dummien så Kina fick nys om den 1:a och vände sedan tillbaka för skick. Nr 2 blev det transport  till och störningskast med tidigare inhämtad dummie och sedan skick till den dummie som legat ute en stund. Sedan transport tillbaka till första skickstället och därifrån fick Kina hämta den dummie jag  tidigare kastat som störning under transport. Eftersom hon inte hade full koll på den fick hon även en närsöksignal där. Jag är otroligt nöjd med Kinas arbete hon visar en helt annan attityd, lyhörd och uppmärksam på mej. Hennes långa vila verkar ha fått henne att mogna.
Sist ut blev det ett sök där Kina & Åskar fick hämta i samma område, Kina sökte fint i marken och kom  ut långt i den tunga blötsnö även om det var tufft att jobba där. Men det gick som en dans, Kina fick hämta in (jag tror det var) 2 st dummies. Sedan var jag nöjd eftersom hon jobbat så otroligt bra med uppgifterna detta träningspass. Även vid passiviteten när Åskar jobba visa Kina ett lugn vid min sida och självklart fick hon beröm för det!
Nu är jag taggad att forsätta lite lätt med mindre träningspass under veckan. För ganska snart kommer nog Kina sätta i gång att löpa så jag vill passa på med lite småuppgifter innan dess ;)
Ha en bra vecka gott folk :)

Tillägg: När vi varit hemma någon timma kom första bloddropparna... löpet är igång! Otroligt vad duktig Åskan är på att arbeta i närheten av löptik, inte många hanar som skulle klara det :)