lördag 7 februari 2009

Träningsgänget på visit

Idag hade vi träningsgänget här vilket var mycket trevligt som vanligt. Vad gjorde man utan er underbara människor??
Jag hade "möjligen" en miniplan på något för Kina, men litar helt och fullt på vår Coach, som förstås hade en större plan för Kina.


Vi började med en utlagd dummie för dirigering, samt en minnesmarkering, vilket funka bra så det blev fortsättning, med samma övning men med fler dummie. Med en hund som jobbade bra och var lyhörd, blev det ytterligare övningar. Härnäst blev det en markering, men efter kastet var Kina tvungen att vänta tills kastare Moa var tillbaka. Inga problem med någon knallning här, gick bra vänta och sedan skicka Kina.


Måste jobba in Kina men det funkar, avlämmningar är ju inte klockrena men det kommer det är jag alldeles säker på, dem jobbar vi med inne, inget sånt krångel ute på träningarna.
Sista momentet blev ett litet sök, där Kina fick hämta in jag tror 2(3) dummie, när hon gjort även detta arbete bra avslutade vi och Moa gick ut och hämta sista dummien, Kina blev intresserad och sprang ut till Moa och fick den sista och kom in med den.
Jag är väldigt nöjd även idag med Kina, det är så himla roligt att kunna verkligen jobba på "riktigt" jag ser verkligen fram emot vårt fortsatta arbete!! Åh TACK Moa för din hjälp till mej o Kina : )
Pelle var och hälsa på lite och fick Oscar i knät, mysigt tyckte Pelle, men vad tyckte Poski????? enligt Pelle hade de grabbsnack, eftersom det behovet tydligen fanns.

Kina var inte enda svartingen idag : ) Ubbe var med oxå med sin husse Danne.

Ubbes "Lillhusse" Isac var med oxå, duktigt liten kille, hoppas han hänger med mer : )

fredag 6 februari 2009

En helt vanlig ledig dag!


Fullt ös medvetslös, skulle man kunna tro att Kina tycker, här går det undan.
Zorro var med på en prommis i snön idag, han tyckte det var riktigt kul, var även otroligt lydig, jaga inga rådjur denna gång! : )
Lite snöbilder, skulle inte bara skadat med lite sol i stället för det gråa!


söndag 1 februari 2009

SMÅTRÄNAT

Vi har haft en skön ledig vecka tillsammans Kina och jag, den börja lite smådåligt med Vinterkräksjukan för mej, sen blev bättre och bättre. Eftersom orken varit lite sisådär, har vi tagit det ganska lugnt, och eftersom vi har hundförbud har vi varit ganska begränsade med att röra oss runt här hemma. Men vi har gått massor av promenader själva och en del med Zorro ( som Kina får träffa).

Vi gick till fågeltornet, i början av veckan, grått, grått, grått men ut o lufta sej måste man ju.

För övrigt har vi varit på promenader överallt på Svensksunds ägor, med tanke på att vi gått varje dag, och minst en långpromenad och en kortare på eftermiddagen.

Under promenaderna har inkallning, tränats med mer och mer störning, jag börjat använda visselpipa lite igen vid inkallning, samt börjat lite smått med stoppsignal, Kina har fått gå jaktfot vilket går mycket bra, hon har fått spring och lek kommando. Vi har tränat mycket med olika kontaktövningar har nämligen precis läst Kontaktkontraktet, Eva Bodfält och håller på och kikar lite i Inkallning så mycket mera, Memea Mohlin.

Vi har ironiskt nog sett massor av Rådjur och igår jagade Kina upp ett med perfekt skotthåll om man nu hade haft jägarexamen och vapenlicens! Senare när vi kom hem såg vi fyra Rådjur från vardagsrumsfönstret, de kom väl fram för att vinka o säga, ha ha ni fick inte oss. För nu är tiden ute from. idag på att jaga rådjur.