tisdag 25 januari 2011

HURRA HURRA HURRA HURRA

Idag fyller våran Kina 4 år det firar vi med stor baluns förstås :D



söndag 23 januari 2011

JAKTTRÄNING I SHERWOOD-SKOGEN

I går var vi i Sherwood och träffade lite kul folk, Moa& Åskar, Hanna med Doglas& Skott. Träffen skedde lite spontant och sånt är alltid kul :) Vi rekogniserade omgivningarna lite och såg över vart skaren var hållbar nog för hundarna. Skaren visade sej vara ganska hållbar faktiskt även för oss människor. Vi vallade av området något och sen lade Moa "filuren" ut ett sök i ett ganska stort område.
"Filuren"
Hanna &Skott var passiva
Dummies
Åskar på söket
Kina fick vänta till sist, med tanke på att hon löper. Men det är helt underbart att ha träningsvänner som ställer upp på att ha en löptik med på träning. Vi började med en övning där 2 dirigeringar lades ut för åt 2 håll där jag bestämmer vilken Kina ska hämta vi ställer upp och vänder om för att sedan skicka. Här stack Kina i väg innan jag bestämt håll men jag fick stopp på henne. Efter detta användes energin på absolut bästa sätt.
Söket gick superbra och hon söker av området på ett bra sätt, inga problem med att gå långt ut vilket känns bra. Avlämningarna sitter som ett smäck och det känns superbra, med tanke på hur dessa tidigare var.
Avslutningsvis fick Kina 2 markeringar den första var inga problem att markera eftersom Moa kasta den rätt in i ett träd. Nr 2 såg knappt jag och då blev det värre för Kina, men den kom in den oxå.
Med tanke på alla hormoner som snurrar i skallen på Loppan så är jag mycket nöjd med träningstillfället.

Efter träningspassen så fick vi 2 beningar lite mys oxå, korvgrillning i naturen  är vår tradition helt enkelt!
Björkved+tändvätska=eld ;)