onsdag 21 januari 2009

Rådjur skjutet....

I går blev ett Rådjur skjutet, inte av Pelle då eftersom han är i Göteborg! Utan av Janne, Grimm drev fram Rådjuret och Anna var hundförare. De gick från utsiktsberget och igenom en liten granplantering, där möjligen även Vildsvin synts och hörts ; ) Bra jobbat av delar av Svensksunds jaktlag. Nu är det ett Rådjur kvar att skjuta sen är kvoten för denna säsong fylld.




Kina fortsätter att med sitt löp är nu inne i höglöp, skönt när löpet är över för då kan vi jobba på helt som vanligt igen, till helgen blir det nog ganska lungt, bara enkla promenader. Ha ett bra slut på veckan, alla!


Längtar efter att fortsätta med apporteringsträning!

söndag 18 januari 2009

RÅDJURSJAKT

När vi vaknade på lördagen och tittade ut genom vardagsrumsfönstret såg det ut som att det skulle bli ett toppenväder för jakt.Under lördagen var det dags för att jaga lite Rådjur igen! Tyvärr saknade vi våra trogna Drevmedlemmar Moa,Lucas & Oscar. Men Moa tog ju examen så de är förlåtna!

Jägarna för dagen: Abbe, Tommy, Pelle, Janne & Felix som är extra vapenbärare för dagen.

Vi startade Jakten kl 10 med att börja i de mindre backarna, inget vilt där inte varken Grimm eller Kina fick upp några direkta färska viltspår. Vi samlade truppen och drog i väg mot nästa backe. Kina fick jaga medan Grimm var kopplad. Men där var det lika tomt. Vi gick vidare till nästa drev område vid Grånnesta och träffade Pelle & Abbe. Här fick vi även med våra nya drevmedlemmar Danne, Johanna & Viggo i drevet. Mycket kul!!!
Nog blev det lite skillnad med större drev, så mycket Rådjur som vi såg denna gång har vi aldrig stött på samtidigt innnan, viltkänning lite här och var. Kina stötte upp ett Rådjur och drev det en bit , kom sedan tillbaka och tog kontakt med mig, vi gick vidare till ett kärr och en stor granplantering i Grånnesta. Vi hörde Grimm som jobbade, han sprang omkring i vida ringar med skall.
Jag mötte upp Johanna, vid ett hygge, när vi står och kollar över hygget kommer 2 Rådjur skuttande med en jagande Kina efter sig. Efteråt kom Kina och sökte kontakt med mej, precis härefter hade Kina lite problem med kontakten, när viltet varit så nära. Men senare jobbade hon kanonbra, med att jaga på egen hand för att senare söka kontakt med mej, varje kontakt hon tog belönades.

Alla samlades åter för att ha en liten dricka paus och gå igenom sista drevbiten placering av skyttarna. Trots att vi kommit i kontakt med så mycket vilt, alla i drevet hade Rådjur mycket nära sej, men tyvärr för långt håll för skyttarna, Rådjuren får leva ett tag till!

Men ändå en härlig dag, fint väder och mycket gång för oss i drevet. Kina har mognat och jobbar mycket bra, har hänt en hel del med henne sista tiden, vi är väldigt nöjda med vår "Prinsessa" .


Idag söndag retade det både Pelle och mej att inga Rådjur blev skjutna under gårdagens jakt. Så vi resonerade som så att ut och gå ska vi ju ändå med Kina, lika bra att Pelle tar med studsarn. Vi gick bort mot Grånnesta igen, Pelle ställde sej på pass och Kina fick gå lös, gick jaktfot med mej hela tiden tills vi kom till granplantering och viltåker, fick där söka igenom granarna efter Rådjur men inget fanns där.

Till slut kom vi fram till kärret och ytterligare en granplantering i Grånnesta skogen, Pelle ställde sej på nytt pass, Kina och jag väntade en stund tills Pelle var på plats, Kina kunde slappna av och lade sej ner medan jag satt och väntade, men efter en stund satte hon sej och lystrade, kändes som det ganska säkert fanns vilt i närheten. När Pelle väl var på plats fick Kina jaga igen, jobbade jättefint, emellan granarna, och vips stötte hon upp ett Rådjur som hoppa ut ca 5 meter framför mej, Kina följde det ca 100 meter och tillbaka igen till mej, SUPER!

Vi zick-zackade lite mellan granarna och fick upp ett Rådjur till men inte i skotthåll idag heller, tyvärr.
Kina och jag gick igenom en backe till men det blev inget där heller, men kanonbra träning för henne och dessutom behöver hon ju motionera för att löpet inte skall bli så långvarigt, nu verkar det som höglöpet är nära! Idag gick Kina jaktfot hela tiden mellan backarna inget koppel överhuvud taget. Känner mej väldigt nöjd med hennes arbete och jaktlydnad i dag. Mycket lyhörd. Vilken jakthelg vi haft! Träningsmässigt KANON, jakt mässigt mindre bra, borde blivit något skjutet tycker jag. Men så där är det!