måndag 29 juni 2009

JAKTTRÄNING

Idag bar det iväg igen mot Sörsjön, hade inte planer på att göra så mycket eftersom jag var rätt seg själv. Jobbat mycket och haft folk hemma på besök. Men lite smått fanns i planeringen, bla var det tänkt att 2 närsök med gåsvingar och ett med ett med en and. Kina fick hämta först en gåsvinge och sedan den andra, men inleveringar var inte bra, därför bestämde jag mej för att avsluta där och ta en paus.
Blev ett passivitetspass i stället, senare när det blev vatten var jag mycket nöjd med Kina som satt helt lugn och tyst några meter i från och tittade på när de andra hundarna apporterade, hon var inte det minsta på "tassarna" SKÖNT!

Till slut fick även Kina några vattenmarkeringar, en skulle hamna bakom en sten, och den hamnade väldigt nära stenen, så Kina tog fäste på en näckros i stället. Det blev att göra om och denna gång gick det bra. Nästa markering kom i vass, under tiden Kina simmade ut dit kastade jag en Dummie åt vänster i vass där jag stod och skulle ta emot Kina, hon reagerade lite på plasket som blev men simmade sedan framåt för att hämta Dummie nr 1.
Lite vågat att kasta en Dummie till eftersom visst byte skett tidigare på land. Men på tillbaka vägen såg jag att Kina kastade ett öga mot Dummie jag kastade när hon var på väg ut, men kunde få henne in till mej med ett mindre rop ; )

Sen skickade jag Kina på sista Dummien såg att hon hade drag ut igen så jag vände på mej extra mycket mot land, vilket visade sej vara kanon, Kina gick ut med landkanten för att vända in mot Dummien bakvägen, jag blåste närsök och Kina fick fatt i Dummien mycket bra!!! Första gången vi gjorde nåt sånt på vatten : ) Men ovan vid visselpipa som jag är, så sa coachen att jag måste tänka på att inkallningssignalen låter som närsök ; ( måste torrblåsa lite hemma helt enkelt : )Hm inga nya kort med tanke på att jag för en gång skull inte tog med mej kamera, orka inte fota helt enkelt!Ett gammalt kort på samma plats från LRM 08, fotograf Annelie Karlsson.