onsdag 30 september 2009

JAKT

I kväll när jag kom hem från jobbet, var Kinas Stor-husse & Lill-husse ute och jagade gäss. Kina var hemma och vänta på Matte. Pelle kom hem och berättade att Abbe skjutit en gås som dom inte hittade(kan hända). Jag bestämde mej för att gå bort till Abbe som fortfarande jagade. Kina fick hänga med, gick jakt fot en bit sedan stack hon i väg och då kopplade jag henne. Då gick hon fint fram till Abbe. Väl framme satt vi en stund tills Kina lade sej ner. Då fick hon söka bland gåsbulvanerna men där fanns ju förstås ingenting. Vi gick bort till det område Abbe trodde att gåsen kunde ligga, fast det mest troliga var ju att gåsen fått en smäll och seglat ned och sen kunnat dra i väg igen. Men nyttig träning för Kina att söka och få lära sej att det inte alltid finns något på jakten.
Kina sökte för fullt, verkade hitta ett område som hon utgick från hela tiden i löpor. Men fick komma tillbaka tom varje gång. Hon visade uthållighet och noggrannhet och när jag bröt, kom hon in till mej. Sen gick Abbe och jag för att plocka in gåsbulvaner och sen hemåt. Men jag är nöjd med Kina i kväll, våra kontinuerliga träningar i jaktsammanhang ger nog lite i taget även om jag inte ser vinster vid varje träningstillfälle!

tisdag 29 september 2009

JAKTTRÄNING

Vattenmarkeringar spikar Kina. Att ett näckrosblad kom med gör detsamma!
Dirigering över vattendiket!
Idag var fokus på att Kina skulle gå i vattnet utan att tveka, trots att inte markering kastades.
Kina hittade en Dummie, hade fått se Påski & Majk jobba på samma ställe.
Påväg tillbaka !
In med Dummien till Nöjd Matte : )
Har lite mycket att göra just nu så det tar ett tag innan jag får till en blogg. Det blir iaf en bildblogg. Fyllde år i helgen och hade främmat men på lördagen hann vi iaf med jaktträningen. Med oss var Moa o grabbsen och Johanna o Majk som hedrade oss med sitt sällskap : ) Det blev vattenmarkeringar och Dirigering över ett vattendike för Kina. Tycker nog att jag inte ställde högre krav än Kina klarade och är därför nöjd med min Lilla svarta. Finns som sagt mycket att utveckla och bli bättre på, men åkte man hem från en träning utan den tanken så skulle ju träningen vara bortkastad!!