lördag 3 januari 2009

JAKT

Idag var det dags för första jakten 2009. Vi åkte in till Gjuterigatan och hämta medlemmar i drevet, tvåbent och fyrbenta vänner. Sen ut mot Svensksunds jaktmarker igen. När vi kommit ut tilltog snöandet rejält. Med oss idag hade vi även Grimm och Anna.

Trist med svart hund som inte syns, men hon finns där någonstans! Vi började drevet från utsiktsberget, men inte ett spår. En sån här dag så är det ren tur om något djur rör på sig. Oftast står de och trycker där de haft skydd för natten.



Inget på första rundan, men inget missmod här inte utan vi begav oss vidare mot Grånnesta. (Grimm stannade hemma räckte med en liten bit för honom).Delade upp oss på 3 och skyttarna placerade än en gång ut sig. Sen gick vi igenom detta område också. Inga direkta spår här heller. Fika time!


Efter fikat gick även Anna hem, men vi andra begav oss vidare i jakten på Hare eller kanske ett Rådjur eller möjligen en räv.

Skyttar på pass, vi kom i närheten av Harspår, Janne ena skytten såg 2 Rådjur hoppa ut och senare ett av dom hoppa tillbaka, vilket gjorde att suget kom i gång för att få fram nåt som skyttarna fick i skott håll. Men vi gick bet än en gång. Vi följde spåren vidare men dessa nyckfulla Rådjur spelade oss verkligen ett spratt. Några Harspår till men inget skott pga Pelle prata i Walkie Talkie GAAH! Till slut var vi tvugna att bryta jakten för dagen. Väl på hemgång får vi syn på 3 Rådjur skuttande över gärdet, men även där för långt skotthåll. Så nu står Rådjuren i skogen och skrattar åt oss! Men nästa gång tar vi dem, var så säkra!

Kina skötte sig hyfsat för dagen, gick både i koppel och utan, var duktig med att ta kontakt med mig hela tiden i stort sett, utom sista svängen när Rådjuren kom, då hade hon knäck i lurarna.

Fotograf för dagen: Moa Ågren

4 kommentarer:

Anonym sa...

Danne och Viggo hälsar att nästa gång är de med o drevar fram de små odjuren!

Anonym sa...

Tack för idag!!!

Anonym sa...

Härlig dag att vara ute i eller hur? Och det där med svarta hundar...Ja inte är de lätta att ta kort på inte - även om bakgrunden är snö....
Men vem kan missa att Kina är med?!

Anonym sa...

Du måste ju skriva hur duktig Kina var också!!! En helt annan tjej som nu klarar att jaga ihop med Lucas en stund men sedan självmant tar kontakt med dig för att sedan släppas på nytt. Toppen jue! Kram